FőoldalÜzletMetrológus szakirányú továbbképzést indít az Óbudai Egyetem
2018. május 30., szerda ::

Metrológus szakirányú továbbképzést indít az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Kara 2018 szeptemberében indítja el országos szinten egyedülálló, gyakorlatorientált továbbképzését, amely metrológiával, azaz méréstechnikával összefüggő korszerű ismereteket nyújt diplomával rendelkező szakembereknek

Augusztus 30-ig lehet jelentkezni az Óbudai Egyetem két féléves, levelező tagozatos metrológus szakmérnök/szakember továbbképzési szakára, amelyet a Bánki Kar Anyag- és Gyártástudományi Intézet, Gépgyártástechnológiai Intézeti Tanszéke indít az országban elsőként, egyedülálló módon 2018 szeptemberétől.

A világpiaci versenyben, a fogyasztók érdekét is figyelembe véve a gazdaság minden területén nélkülözhetetlenek azok a szakemberek, akik ismerik és a gyakorlatban alkalmazni is tudják a metrológiával, méréstechnikával összefüggő korszerű ismereteket. A megbízható, egységes és pontos mérések növelik a bizalmat a mérési eredmények iránt, védik a vevők, fogyasztók és minden érdekelt fél érdekeit, a termékek és szolgáltatások minőségének biztosítását elősegítik, a szervezetek sikereit növelik a globális piaci versenyben.

A továbbképzés célja ezért az, hogy magas szintű, korszerű elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson azoknak, akik már a munkájuk során szakmai tapasztalatot szereztek. A gyakorlatorientált képzés széleskörű szakmai ismeretanyagot és piacképes tudást biztosít mindazoknak, akik ezen a területen dolgoznak. Elsősorban metrológiával foglalkozó szakembereket várunk, valamint akkreditált laboratóriumban dolgozó, felsőoktatási végzettséggel rendelkező mérnököket, szakembereket, ipari környezetben méréstechnikával foglalkozó laboratóriumi dolgozókat.

Oktatásunk során nagy hangsúlyt fektetünk a tananyag gyakorlatorientált elsajátítására, így a tanterv részét képezik akkreditált labor-tanulmányutak, és piacorientált gyakorlati feladatok, mérések, bizonytalanság számítások elvégzése.

Az egyetem által képzett szakemberek képesek lesznek kalibrálási eljárások kidolgozására és megvalósítására, mérési eljárások kidolgozására, összetett metrológiai problémák megoldására, kalibráló laboratórium akkreditálási folyamatának irányítására, metrológiai minősítésre, laboratóriumok minőségirányítási rendszerének kialakítására, fenntartására és fejlesztésére, valamint akkreditált kalibráló laboratóriumok vezetésére. Metrológus szakembereink kialakítják, működtetik és fejlesztik egy-egy szervezet metrológiai irányítási rendszerét az előírásoknak, követelményeknek megfelelően.

A két féléves, önköltséges képzés munka mellett elvégezhető levelező tagozaton. További részletek a szakirányú továbbképzés honlapján.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény