FőoldalÜzletAz elektronikai ipar kiemelkedő üzleti és szakmai eseménye
2017. szeptember 06., szerda ::

Az elektronikai ipar kiemelkedő üzleti és szakmai eseménye

Az elektronika, Magyarország egyik vezető iparága, október 11–13. között kilép a virtuális világ falanszteréből, teret adva személyes találkozásoknak, üzleti tárgyalásoknak, és szemtől szemben – tapinthatóan és kézzelfoghatóan – mutatkozik be. Az esemény régen várt, hiánypótló, és most, hogy létrejön, kihagyhatatlan!

A rendezvényen több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A konferencia keretein belül 52 előadás hangzik el neves külföldi és hazai előadóktól, a rendezvényt események, versenyek kísérik, színesítik. Az Electrosub 30 szponzor, 7 meghatározó szakmai szervezet és 7 szakmédia támogatását élvezi. Az esemény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki a kezdetektől üdvözölte az Electrosub meghirdetését és megvalósítását.

Helyszín

Az esemény az eredeti meghirdetéstől eltérően új helyszínen, a Terminal 1 Event Centerben kerül megrendezésre. Az egyedi hangulatú, műemléki védelem alatt álló, teljeskörűen felújított épület minden igényt kielégítő, elegáns hátteret biztosít a rendezvénynek. Az épületbe belépni csak egy adott rendezvény alkalmával lehet, amire az Electrosub látogatóinak, konferencia-résztvevőinek, kiállítóinak most lehetőségük lesz.

A helyszín jól megközelíthető. A gépkocsival érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak közvetlen az épület előtt, de tömegközlekedéssel is egyszerű eljutni: a 3-as metró végállomásától a 200E jelzésű busz visz a helyszín közvetlen közelébe.

Konferencia

Az 52 előadást magában foglaló, háromnapos konferencia érdekessége, hogy nem egy meghatározott téma köré épül, hanem különböző témacsoportok láncolataként áll össze. A részvétel ehhez igazodva rugalmas, nemcsak a teljes időtartamra, de egy napra, sőt akár egy fél napra is be lehet fizetni. Az előadások tartalmi összegzése, az előadók rövid önéletrajza, a részvételi feltételek a honlapon olvashatók. Az előadások döntő része az elektronika egy meghatározott szakmai területét érinti, technológiai, műszaki problémákat feszegetve, megoldásokat kínálva, de elhangzanak előadások az égető HR-problémákról, a szakemberhiányról, annak kezeléséről, szó esik a különböző támogatási lehetőségekről, a kormányzati szervek által nyújtott szolgáltatásokról. Egyes előadások a céges karrierutak bemutatásával az évek alatt megszerzett tapasztalatokat kívánják továbbadni, vannak, amelyek a fejlesztés-kutatás jelentőségét hangsúlyozzák stb. A program rendkívül színes, a teljesség igényével lehetetlen felsorolni az érintett területeket. Jelentkezés a honlapon: www.electrosub.hu egyszerű módon, on-line lehetséges.

Kiállítás

Az Electrosub kiállítás kapcsán, a kiállítók száma mellett – több mint 80 cég –, kiemelésre érdemes leginkább a résztvevők összetétele. A kis- és középes cégeken túl számos nemzetközi, multinacionális cég is bemutatkozik, amelyekkel Magyarországon kiállításon nem, vagy csak évekkel ezelőtt lehetett találkozni. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a beszállítók és a multik szemtől szembe találkozzanak, és feltérképezzék az együttműködési és kooperációs lehetőségeket, amihez a kiállítás semlegessége kiváló hátteret biztosít. A nagyszámú támogató, a 30 szponzor – aki egyben kiállító is – legfőképpen a nemzetközi nagy cégek sorából került ki, jelezvén azt, hogy erre mindkét oldalról fennáll az igény.

Kísérő események

Az elektronikai ipar egyik legrangosabb nemzetközi szervezete, az IPC, az Electrosub arany fokozatú szponzora, kézi forrasztási versenyt szervez az Electrosubon. Az IPC kézi forrasztási versenye rendszeres kísérőprogramja az elektronikai kiállításoknak világszerte (SMT Hybrid & Packaging, Productronica, APEX stb.), most először mutatkozik be Magyarországon.

Gyakorlott kézi forrasztószakemberek mérhetik össze forrasztópákáikat, versenyezhetnek a pénzdíjakért és a megtisztelő részvételi lehetőségért az IPC kézi forrasztási világbajnokságán, idén novemberben.

Ugyancsak lesz egy verseny az elektronika iránt érdeklődő diákoknak, akik meg szeretnék mutatni forrasztási tudásukat. A szabályok hasonlóak lesznek, mint a profi versenyzőknél. Az áramköri lapok azonban a versenyző diákok tudásszintjéhez igazodnak.

A verseny az IPC standján kerül megrendezésre, a kiállítás mindhárom napján, a jelentkezők számától függően délelőtt és délután, akár több alkalommal is. Egyszerre legfeljebb 4 versenyző forraszthat. Az áramköri lap furat- és felületszerelt alkatrészeket egyaránt tartalmaz. Egy nagy alkatrész-sűrűségű nyomtatott áramköri lap kézi forrasztása jól képzett forrasztómunkatársat követel, hogy hibamentes forrasztásokat tudjon létrehozni, és ez a küzdelem – az IPC első versenye az ELECTROSUB-on – meg fogja mutatni, ki a legjobb az összetett áramköri lapszerelvények kézi forrasztásában. A résztvevőknek 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy egy működő elektronikai egységet építsenek. Az eredményt két IPC-mestertréner, egy az IPC, egy a Microsolder Kft., amely Jogosított IPC Tréningközpont, munkatársa bírálja el. Alapfeltétel a működőképesség, valamint az IPC-A-610F szabványnak való megfelelőség, és figyelembe veszik az elkészítéshez szükséges időt.

A diákkategória díjai:

  • 1. helyezett: 30 €,
  • 2. helyezett: 20 €,
  • 3. helyezett: 10 €.

Az IPC kézi forrasztási verseny győztese és két helyezettje pénzdíjakban részesül:

  • 1. helyezett: 300 €,
  • 2. helyezett: 200 €,
  • 3. helyezett: 100 €.

Az 1. helyezett ezen túlmenően esélyt szerez arra, hogy megküzdjön a világ legjobb kézi forrasztótechnikusaival az IPC világbajnokságán Németországban, Münchenben, idén novemberben, valamint a cégét illeti a Microsolder Kft. különdíja: 300 000 Ft kedvezmény bármely IPCtrénerképzés vagy kihelyezett alkalmazástechnikai szakemberképzés nettó árából, a Microsolder Kft. oktatási kínálatából.

További információkért a leendő versenyzők Lars Wallinhoz, az IPC európai képviselőjéhez a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fordulhatnak.

Az Electrosub egy másik arany szponzora, a D & Társa Bt. Az Év szakmai koordinátora címen pályázatot ír ki, amelynek ünnepélyes eredményhirdetésére a kiállításon kerül sor.

A pályázat célja, hogy a magyar elektronikai területen érintett cégek koordinátorai bemutathassák, hogy munkájukkal milyen módon járultak hozzá cégük versenyképességének növeléséhez. A pályázatokat 2017. szeptember 30-ig elektronikus formában lehet feltölteni az alábbi honlapon: www.esdaward.com/jelentkezes

Látogatás

Az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítás látogatása regisztrációhoz kötött, előregisztrálni ingyenes belépőért és a gördülékeny helyszíni belépésért a rendezvény honlapján lehet!

Az Electrosub egyedi lehetőséget kínál Önnek, hogy friss piaci információkat gyűjthessen, hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodjék, kedvező üzleti tárgyalásokat folytathasson, kooperációs partnereket találjon.

Találkozzunk októberben az Electrosubon!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény