FőoldalÜzletA Siemens bővíti Nanking város metróvonalát
2017. február 02., csütörtök ::

A Siemens bővíti Nanking város metróvonalát

A Siemens megrendelést kapott a Nanjing Metro Corporation cégtől, hogy a Nanjing-GaoChun LuGao szakasz 52 kilométer hosszú vonalát szerelje fel a Trainguard MT elnevezésű automatikus vonatvédelmi rendszerrel. A Siemens itt első ízben alkalmazza az LTE rádiós technológiát tömeges adatok valós időben történő átvitelére. A vonal a déli Gaochun körzet hat állomását köti össze a megaváros (Nanking) központjával. A 2017 végére tervezett üzembehelyezést követően a szerelvények 120 km/óra csúcssebességgel fognak közlekedni ezen a szakaszon

A WiFi-nél jobb teljesítményt nyújtó LTE mobil rádiós szabvány bevezetése a mobil kommunikáció fejlődésének következő fázisa. Az LTE mint kommunikációs adatok átvitelét biztosító technológia alkalmazása a kommunikáción alapuló vonatvezérlés (CBTC), a zárt láncú videó megfigyelő rendszer (CCTV) és az utastájékoztatás területén számos előnyt kínál, mint például az adatátvitelhez biztosított nagyobb sávszélesség, több szolgáltatást nyújtó rendszerek minőség-biztosítása és jobb zavarmentesítés (interferencia kiszűrése).

Csupán Kína megavárosaiban több mint 260 millió ember él. Ezek a gigantikus városképződmények gyors, mintegy évi két százalékos növekedést produkáltak az utóbbi időben, most pedig meg kell küzdeniük a gépkocsihasználat robbanásszerű növekedése okozta közlekedési problémákkal. Innen ered a városi vasútközlekedés további fejlesztését célzó megoldások iránti hasonlóan jelentős igény. Hosszú távon több mint tíz metró- és tömegközlekedési vonal épül majd Nankingban. A jelenleg üzemelő vagy építés alatt álló vonalak közül ötöt már felszereltek a vasút automatizálási technológia Siemens által biztosított eszközeivel.

A Siemens és a Nanjing Metro Corporation cég már hosszú partneri viszonyra tekinthet vissza. A Siemens szerelte fel a szükséges berendezéseket az 1-es metróvonalhoz, amely 2005-ben kezdett üzemelni, és jelenleg 38 kilométer hosszú, valamint a 2010-ben átadott 2-es metróvonalhoz. A 2-es vonal 26 állomást érint, és a Kína keleti részén található Nanking városának kelet-nyugat irányú közlekedési tengelyét adja. A város metróhálózatának a 2-es vonallal történő bővítését követően a teljes vonalhossz jelenleg 76 kilométer. A Siemens szerelte fel a 3-as és a 10-es vonalat is jelző- és vezérlő technológiai berendezésekkel. Ezek a vonalak 2015 áprilisa, illetve 2014 júliusa óta üzemelnek. A 37 kilométer hosszú Ninghe Intercity Line vonal üzembe helyezését, melyet a Siemens a Trainguard MT elnevezésű, kommunikáción alapuló vonatvezérlő (CBTC) rendszerrel fog felszerelni, 2017 szeptemberére irányozza elő az ütemterv.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény