FőoldalÜzletEnKon 2015
2015. november 17., kedd ::

EnKon 2015

Meghatározó kérdés a villamosenergia-piac szereplői számára, hogyan alakul a későbbiekben az EU villamosenergia-piac helyzete, jövőképe. Van-e igazi verseny? Milyen versenykorlátozó tényezők vannak? Hogyan áll Magyarország a 2020-as megújulós célok teljesítésével? Hogyan változik a megújuló energiák helyzete, teljesülnek-e a célkitűzések? Hogyan fejlődik tovább a hazai megújuló szektor?

Az IIR Magyarország immár 15. éve megrendezésre kerülő EnKon konferenciája többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ 2015. december 1-2-án, az Aquincum Hotelben. A konferencia első napjának fókuszában stratégiai, szabályozási, energiaellátási, hálózatfejlesztési, energiakereskedelmi, valamint energiahatékonysági kérdések állnak.
A második nap a hagyományos, atom és megújuló erőművek kihívásokkal teli jelenével és jövőjével foglalkozik.

A résztvevők áttekintést kaphatnak a MEKH tolmácsolásában az egységes európai villamosenergia-piac kialakításának aktuális fejleményeiről a hazai és nemzetközi vonatkozások figyelembe vételével. Választ kaphatnak arra kérdésre, hogy mit tartogat a jövő az e-mobilitás számára. Megismerkedhetnek az Energiahatékonysági Irányelv fő témáival és ennek átültetésével a hazai jogi szabályozásba, továbbá a vállalati energiahatékonysági fejlesztések irányaival.

A konferencia fókuszában olyan további témák szerepelnek, mint az iparvállalatok energetikai auditja, a nemzetközi szabályozások változása (Network Code-ok, REMIT), rendszerirányítói kihívások, vagy a magyarországi Intraday villamos energia piac előtt álló perspektíva. Szó lesz az erőművi kapacitás-helyzetről és az erőműpark várható üzemeltetéséről, a villamosenergia-kereskedelem továbbéléséről, a hazai és a térségi erőműparkokról, az első nagyteljesítményű magyarországi naperőműről, valamint a Paks II projekt aktualitásairól.

A Konferencia szeretné megszólítani a hazai energiapiacon érintett közép- és felsővezetőket, a villamosenergia-termelő, villamosenergia-szolgáltató, villamosenergia-kereskedő és villamosenergia-fogyasztó vállalatokat, valamint a szabályozó hatóságokat. Természetesen örömmel látjuk tanácsadó cégek és nemzetközi ügyvédi irodák szakértőit is.

A szakkonferencián az alábbi cégek szakembereinek előadásában kaphatnak választ kérdéseikre a jelenlévők: ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.; CONTARTO Business Consulting Ltd.; Dunamenti Erőmű Zrt.; E.ON Erőművek Kft.; Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület; GTTSZ Energia Tagozat; HUPX Zrt.; Magyar Biogáz Egyesület; Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal; Magyar Energiahatékonysági Társaság; Magyar Geotermális Egyesület; Magyar Napenergia Társaság; Magyar Szélenergia Ipari Társaság; Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége; MAVIR Zrt.; Mátrai Erőmű Zrt.; MET Power AG; Miniszterelnökség; Nissan Sales CEE Kft.; Pöyry-Erőterv Zrt.; Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont; Tamási Naperőmű Kft.; Technoflex Consulting; Transenergo.

Együttműködő partnereink:

Ha felkeltette érdeklődését szakkonferencia, látogasson el a rendezvény holnapjára, ahol részletes információt kaphat a rendezvény programjáról és a jelentkezés módjáról.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény