FőoldalÜzletISSE 2015 konferencia – siker minden szinten
2015. május 27., szerda ::

ISSE 2015 konferencia – siker minden szinten

Az egyetemi és ipari közeg közreműködésre is nagy hangsúlyt fektető 38-ik International Spring Seminar on Electronics Technology konferenciát a Műegyetem Elektronikai Technológia Tanszéke (ETT) rendezte meg Egerszalókon, májusban

Az egerszalóki Saliris Hotelben lezajlott ötnapos esemény megnyitóján Dr. Vajta László dékán és Dr. Harsányi Gábor tanszékvezető üdvözölte a tizenhárom országból egybegyűlt kutatókat, ipari szakembereket. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) képviselői külön örömüket fejezték ki, hogy a VIK és az ETT lehet 2015-ben a nagy múltú rendezvénynek a házigazdája. Az IEEE CPMT (Components, Packaging and Manufacturing Technologies) zászlaja alatt futó konferenciasorozat a Drezda-Prága-Budapest tengelyből nőtte ki magát, mára a regionális gyökerein túl az Egyesült Királyságból, Franciaországból, sőt az Egyesült Államokból is vonz kutatókat.

2015 májusában 98 poszter- és 16 szóbeli előadás, valamint 8 úgynevezett „keynote" prezentáció hangzott el a rendezvény szekciói során, amelyekre összesen több mint 150 résztvevő volt kíváncsi. A főelőadók között olyan nemzetközileg elismert kutatók nevei szerepeltek, mint Nihal Sinnadurai (ATTAC, IEEE distinguished lecturer), Karlheinz Bock (Fraunhofer IZM, TU Berlin) vagy James E. Morris (Portland State University, IEEE distinguished lecturer), valamint hazánkból Gyulai József akadémikus (MFA-BME). Az absztraktok elbírálásában 54 fős nemzetközi bizottság segédkezett, az IEEE saját online repozitóriumába, az Xplore-ra pedig gondos plágiumellenőrzés után kerülnek majd fel az előadásokhoz kapcsolódó cikkek. Az esemény tradicionálisan befogadó a fiatal tudósok irányába is azzal a nem titkolt céllal, hogy a feltörekvő generáció tagjai mielőbb megtanulják a publikálás és konferencián való aktív részvétel normáit, valamint találkozhassanak a tapasztaltabb kutatókkal és az ipar képviselőivel.

A fiatalok közül idén a torinói műegyetem (Politecnico di Torino) hölgy doktorandusza (Beatrice Miccoli) nyerte a Best Paper díjat. A kilenc további díjazott mellett az ipari résztvevők és a szponzorok is kiemelt szereplői voltak a rendezvénynek. A Continental és a Bosch keynote előadásai (Balogh Bálint ill. Szabó Csaba tolmácsolásában), valamint az első nap Eurotraining kurzuselemekkel kiegészült mikro- és nanoelektronikai prezentációi a gyakorlati alkalmazás fontosságát is előtérbe helyezték.

A szervezők ETT-s csapata mellett a VIK Elektronikus Eszközök Tanszéke is képviselte magát a rendezvényen, de a hazai intézetek közül a Debreceni Egyetem, a Szent István Egyetem és a BAY-ATI munkatársai is részt vettek az előadásokon. A hazai elektronikai ipar multijaiból és KKV-iből összeállt tizennégy szponzor konferencián történő közreműködése is mutatja, hogy a hazai ipar kiemelten fontosnak tartja a Magyarországon zajló szakmai életnek a tudományos aspektusát, valamint az egyetemi kötődésű rendezvények támogatását, az egyetemi hallgatók és fiatal kutatók ipari kapcsolatokba való integrálását.

A konferencia honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény