FőoldalÜzletAz energia-hatékonyságot érintő kihívások Európában
2015. március 27., péntek ::

Az energia-hatékonyságot érintő kihívások Európában

A legsürgetőbb energia-hatékonysági kihívásokra keresik a választ Európa véleményvezérei Monacóban az „Innovációk az energiahatékonyságban" című kerekasztal-beszélgetéseken. A Johnson Controls, a Klíma Csoport és a II. Albert, Monaco Hercege Alapítvány, valamint a GE Lighting közös szervezésében, 2015. március 30-31. között megvalósuló eseményen az energia-hatékonyságra vonatkozó szabályozásokat és üzleti megoldásokat vitatják meg a szakértők. A rendezvényen folyó párbeszéd a jövőre ismét megrendezésre kerülő Euromediterrán Energia-hatékonysági Fórumot (EEF) készíti elő

Az „Innovációk az energiahatékonyságban" kerekasztal-beszélgetések során a politikai és vállalati döntéshozók, valamint a non-profit szervezetek vezetői közösen keresik a megoldást az olyan kihívásokra, mint a szűkös természeti erőforrások, a versenyképesség és az egészségvédelem.

A három kerekasztal-beszélgetés a technológiai innovációt, az új finanszírozási és online kommunikációs-, valamint üzleti modelleket, és az energiahatékonyság társadalmi vonatkozásait járja körbe – utóbbit Agostino Renna, a GE Lighting európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális elnök-vezérigazgatója moderálja.

A beszélgetéseket követően a jelenlevőknek lehetőségük lesz a decemberben Párizsban megrendezendő ENSZ Klímakonferenciával (COP21) kapcsolatos eszmecserére is.

„Az energiahatékonyság már nem csupán az alacsony fogyasztású termékekre történő átállást jelenti. A technológiai újítások számos megoldást kínálnak a kihívások kezelésére, ezért meg kell vizsgálnunk az energetika tágabb vonatkozásait. Át kell gondolnunk az üzleti működést és olyan intelligens infrastruktúrákra kell áttérnünk, amelyek eredményes és energiahatékony megoldásokhoz vezetnek." – jelentette ki Agostino Renna.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény