FőoldalÜzletMegduplázódott a csapatok száma a Go-Kart, Go-Bosch! versenyen
2015. február 25., szerda ::

Megduplázódott a csapatok száma a Go-Kart, Go-Bosch! versenyen

Nem szokatlan, hogy a Bosch minden tavaszkezdéskor izgalmas kihívásokkal és nagyszabású projektkísérletekkel pezsdíti fel a mérnökhallgatók idegsejtállományát. A tavalyi verseny óriási sikerének és népszerűségének köszönhető, hogy idén már kétszer annyi csapat készül az önjáró gokart építő versenyre. Az idei évad megmérettetését ismét Budapesten tartják majd az április 17-18-i hétvégén

A gokartok mobilversenyei mellett szórakoztató programok és a Bosch legújabb fejlesztései várják a nagyközönséget.

Az idei versenymezőny idén, a tavaly már szerepelt öt senior csapat mellett, további öt junior csapattal egészült ki. Minden egyes csapat egy-egy magyarországi műszaki felsőoktatási intézményt képvisel. A junior csapatoknak a tavalyi kihívásoknak kell megfelelniük: a Boschtól kapott gokartba elektromos gázpedált, az eredeti fékrendszertől független és elektromosan működtetett rögzítőféket, valamint ultrahangszenzorokat és elektronikus kormányzást kell beépíteni. A gokarttal emellett a hátramenet és az automatikus párhuzamos parkolás bravúrját is végre kell hajtani. A már második szezonjukat taposó senior csapatok ezúttal egy önindítót és két, az akkumulátoros fűnyíróban használt motort kaptak a Boschtól. Ezeket és a gokart gyári benzinmotorját felhasználva kell egy hibrid hajtást megvalósítaniuk. Egy akkumulátoros fúrógép is a csomag része volt, ebből pedig olyan önindítót kell tervezni és építeni, ami alkalmas a gokart benzinmotorjának indításához. Ezen kívül radarral és kamerával kell ellátni a gokartot, ezek segítségével megvalósítva a sávtartás, az adaptív sebességtartó automatika és a vészfékezés funkciókat. Emellett a tavalyi automatikus parkolást is teljesen új szintre kell emelniük.

„A Boschnál évek óta zajlik az önmagát vezető gépjármű fejlesztése. A verseny nem titkolt célja – a Boschtól már megszokott kreatív kihívás és szakmai tapasztalatnyújtás mellett – hogy hazai fejlesztő csapatunkba további tehetséges mérnökjelölteket találjunk. Óriási öröm számunkra, hogy a Bosch ismét olyan innovatív és kreatív, nagy népszerűségnek örvendő versennyel állt elő, hogy a csapatok száma egy év alatt megduplázódott." – mondta el Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Az előkészületekre, novembertől áprilisig, hat hónap áll a csapatok rendelkezésre, mely során komoly mérföldköveket kell leküzdeniük. A tervezés után minden újabb próbatétel egy-egy komponens beépítését jelenti. A Bosch ebben a versenyben is segítséget nyújt a csapatoknak, a mérnök mentorok folyamatos szakmai támogatásával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény