FőoldalÜzletKülföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA
2015. február 09., hétfő ::

Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén idén első alkalommal díjazta a külföldi vállalatvezetőket. A Budapest Business Journal „Az év külföldi vállalatvezetője" (Expat CEO of the Year 2015) díját a szakértőkből álló grémium Javier González Pareja-nak, a magyarországi Bosch csoport vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA különdíját Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője kapta, a magyar beszállítókért végzett tevékenységéért

„A BBJ, Magyarország egyetlen angol nyelvű kétheti gazdasági lapja mindig is fontos szerepet töltött be a hazánkban élő és dolgozó külföldi vállalatvezetők informálásában. Ezért döntöttünk úgy, hogy díjat alapítunk és idén először, a HIPA-val közösen szervezett gálaesten adjuk át az Év külföldi vállalatvezetőjének járó díjat." – mondta Román Balázs, a BBJ-t kiadó Absolut Media Zrtvezérigazgatója. A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az évben kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerést a Bosch csoport vezérigazgatója, Javier González Pareja kapta.

Javier González Pareja 2011 novembere óta vezeti a magyarországi Bosch csoportot és az irányítása alatt eltelt években 6300-ról több mint 10 ezer főre nőtt a cégcsoport munkavállalóinak létszáma. A folyamatos árbevétel és forgalomnövekedés piaci tényezői mellett az ország műszaki felsőoktatási intézményeivel létrejött példaértékű szakmai és támogatói együttműködések kidolgozásának is aktív szereplője.

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a hazai befektetésösztönzés professzionális intézménye. A szervezet elsődleges feladata, hogy minél több befektetést vonzzon az országba, de emellett arra is kiemelt figyelmet fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő, hosszútávon megbízható hazai beszállítókat találjon.

A szervezet által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője kapta.

„Fontosnak tartjuk, hogy kifejezzük a köszönetünket annak a cégnek, amelyik a tavalyi évben kimagaslóan sokat tett annak érdekében, hogy minél több magyar beszállító vehessen részt a termelési és gyártási folyamataiban. Örülünk annak, hogy ezzel a különdíjjal most hivatalosan alkalmunk nyílt elismerni a TAKATA-nak ezen a téren tett erőfeszítéseit" - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke.

2013. november 15-én jelentették be, hogy a Takata Magyarországon, Miskolcon építi meg következő, az egész világon legnagyobb és legmodernebb üzemét. Azóta gyakorlatilag felépült a 60 ezer négyzetméteres gyár, ahol a Takata mind a beépülő alkatrészek gyártásának folyamatához, mind pedig az egyéb kapcsolódó szolgáltatásaihoz folyamatosan növeli magyar beszállítóinak arányát. Idén pedig a HIPA-val együttműködésben elindítja a komplex magyar beszállító fejlesztési programját.

A BBJ Expat CEO of the Year díj odaítéléséről döntő grémium tagjai:

  • Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszter-helyettese
  • Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója
  • Tóth Vazul, a Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) elnöke
  • Román Balázs, a Budapest Business Journalt kiadó Absolut Media Zrt. ügyvezetője

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény