FőoldalÜzletJó évet zárt a Bosch Csoport
2015. február 03., kedd ::

Jó évet zárt a Bosch Csoport

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a cégcsoport árbevétele 6,2 százalékkal, 48,9 milliárd euróra emelkedett 2014-ben, és a nyereségen is tudott javítani tavaly

Az árfolyamhatások nélkül az árbevétel-növekedés 7,2 százalék volt. Az árfolyamhatások csaknem 500 millió euró kedvezőtlen hatást gyakoroltak az értékesítési eredményekre. Az egyszeri és rendkívüli hatások miatti kiigazítás után ez nagyjából egy százalékponttal jobb a 2013-as értéknél. Dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke szerint: „A nehéz gazdasági körülmények ellenére teljesíteni tudtuk 2014-re kitűzött üzleti céljainkat".

Európában a technológiák és szolgáltatások szállítójának árbevétele a régióban tapasztalható gazdasági nehézségek ellenére is mintegy 2 százalékkal nőtt. A Bosch Csoport mintegy 17 százalékos árbevétel növekedést ért el az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Az árfolyamhatások nélkül ez a növekedési ütem közel 20 százalékos volt. Észak-Amerikában az árbevétel csaknem 8,6 százalékkal haladta meg az előző évit. Az árfolyamhatások nélkül ugyanez a növekedési ütem csaknem kétszámjegyű. Dél-Amerikában az előző évhez képest az árbevétel enyhe visszaesést mutatott az árfolyamhatások nélkül. Nominálisan az árbevétel több mint 10 százalékkal maradt el a 2013-as adattól.

2014. december 31-én a Bosch csoport dolgozói létszáma világszerte mintegy 290 000 fő volt, ami csaknem 9100 fővel haladta meg az előző évi létszámot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény