FőoldalÜzletTudományok és Tehetségek Kertje 2014
2014. szeptember 18., csütörtök ::

Tudományok és Tehetségek Kertje 2014

A TIT Kossuth Klub Egyesület az idei évben is színes programokkal és számos érdekességgel várja az eseményre kilátogatókat. A szervezők célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt. Lesz animációs workshop, virtuális ruha próba, robot, Formula Student autó és vulkanikus kőzet bemutató. 20 kiállító érdekes programokkal és előadásokkal várja a helyszínre érkezőket

A Tudományok és Tehetségek Kertje rendezvényen a szervezők sok érdekes látnivalóval és előadással várják a helyszínre látogatókat. A Siemens standjánál metróvezetést és egy város energiaellátásának szabályozását próbálhatják ki a látogatók. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Fizibusz programjainak keretében látványos kísérleteket mutat be Tóth Pál fizikatanár. Az Ericsson Magyarország sátránál megtekinthető a mobil széles-sáv fejlődésének interaktív bemutatója. A National Instruments munkatársai interaktív alkalmazásaikkal és a LEGO Mindstorms Robotjaival bepillantást nyújtanak a technológia és a robotika világába. Az Egis sátorban lesz interaktív képernyős bemutatófal, valamint számítógépes játék is. A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet kollegái mamutcsontokat és fogakat mutatnak be, illetve a standjukon Mamut simogató is lesz.

Bemutatkozik majd a Kecskeméti Főiskola Formula Student és Ecomarathon csapata, és a Kemenes Vulkánpark munkatársai különleges vulkanikus kőzetek bemutatásával várják az látogatókat. A Kaposvári Egyetem munkatársai előadást tartanak a vámpírról a tudós szemével, illetve a ponty húsminőségét befolyásoló tényezőről. Továbbá a Relaxa Nyelvi Centrum Kft. vezetője beszél az interaktív VillámAngol Tangó-programmal. The Trust Worx Kft. csapata bemutatja, hogy Ipad segítségével, hogyan lehet útitársat keresni. A Magyar Csillagászati Egyesület jó idő esetén Távcsöves Nap bemutató tart. Továbbá bemutatkozik az e-Couture online szabóság is és a Puli Space Technologies és Kecskeméti Planetárium standjánál megtekinthetik a látogatók a Puli holdjáró prototípust is. Ezek csak ízelítők a sok színes és érdekes programból, amivel várjuk a rendezvényre érkezőket.

Rendezvény időpontja: 2014. szeptember 19. (10:00-19:00)

Rendezvény helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum Kertje (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény