FőoldalÜzletEgész évben startup verseny
2013. március 13., szerda ::

Egész évben startup verseny

A március 22-én induló új egyetemi startup versenysorozat lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők találkozzanak veterán startupperekkel, mentorokkal, együtt dolgozzanak ötleteiken, belekóstoljanak a startup világ mindennapjaiba

A Corvinus Egyetemmel partnerségben indul az az egész éves ötletverseny sorozat, amely az egyetemistákat kívánja bevonni a startup világba.

 

Hackathon = Hack + Marathon: A hackathon egy speciális üzleti ötletverseny a legtöbb helyszínen 2 napos időbeosztással működő minimum 50-60 indulót, versenyzőt megmozgató esemény.

 

A szervezők mottója, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak, a versenysorozatot 4 vidéki és 2 budapesti egyetemen rendezik meg. Az egyes rendezvényeket az üzleti életből érkező támogatók és szponzorok segítségével bonyolítják. Jelentkezni a Hackathon.hu oldalon lehet.

 

A Hackathon-in-a-Box rendezvénysorozat új ötleteket hoz felszínre, megmutatja a résztvevők – korábban esetleg rejtett – igazi erősségeit, közösséget épít, és demonstrálja az egyetem és a hallgatók kreativitását.

 

A legjobbak nem csak tapasztalatokkal gazdagodnak, a kiemelkedő projektek a Founders Hive Hungary segítségével eljuthatnak a londoni Founders Hive startup eseményére (a Google campusra). A hat forduló legjobbja akár Amerikába is bemutatkozhat a Kairos Society jóvoltából, illetve a márciusi győztes legnagyobb hazai konferencián a Startup Underground döntőjében prezentálhat!

 

A rendezvény nemzetközi startup versenyek sokszor kipróbált, világszerte működő modelljének hazai adaptációjaként számos újdonsággal lepi meg a résztvevőket. Turcsán Tamás és csapata az általa alapított, Mobil Weekend szervezésekor szerzett tapasztalatok felhasználásával dolgozik, módszereik között a legmodernebb metodológia, a Lean gondolkodás is helyet kap a versenyeken. A Hackathon ennek ellenére nem hagyományos startup verseny, az egyetemisták mellett bárki nevezhet, a jelentkezőknek nem kell tudniuk programozni, alkalmazást fejleszteni elég, ha az ötletük kiváló.

 

Ezért a verseny témái nem korlátozódnak a hagyományos startupokra, versenyezni lehet találmányokkal, termék- és szolgáltatásötletekkel, mobil applikációkkal.

 

A Hackathon sorozat március 22-23-án a Corvinus egyetemistáival indul Budapest egyik legújabb közösségi irodájában a TheHub.hu-ban. A verseny áprilisban a BME diákjait szólítja meg. 2013 tavaszán még Miskolcon és Szegeden versenyezhetnek az ötletgazdák, illetve ősszel pedig Debrecen és Győr ad helyet az izgalmas rendezvénynek. Júniusban a szervezők és a Nemzeti Innovációs Hivatal közös nagy versenyére egy tucatnyi magyar egyetem diákjait és a hazai startup világ legjobbjait várják.

 

A szervezők a hazai startup ökoszisztéma egyedi lehetőségeit ismerve és figyelembe véve mentorálják a versenyzőket. Felkészítik őket arra, hogy ötleteiket csapatban kidolgozva, belekóstoljanak a startup világ hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják.

 

Turcsán Tamás a hackathonok főszervezője szerint a programsorozat a hazai startup világ utánpótlását jelentheti, és a versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják.

 

A Hackathon-in-a-Box egészen új szereplő a hazai egyetemi kultúrában, amely nemzetközi mintái és alapjai, valamint a résztvevő szakemberek miatt kapcsolatot épít az egyetemisták és a startup ökoszisztéma minden más szereplője között úgy hazai, mint nemzetközi szinten, ezzel is növelve az eseménynek otthont adó intézmények nemzetközi hírét és versenyképességét.

 

A Hackathon-in-a-Box szakmai partnere a Nemzeti Innovációs Hivatal. A verseny olyan támogatók, szponzorok segítségével valósul meg mint a Ustream.tv, amely korábban szintén startupként indult. A kockázati tőketársaságok közül a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital már a kezdeményezés mellé állt, illetve több Jeremie alap szintén segíti a rendezvényt. Az egyes eseményeket a helyi informatikai klaszterek, illetve helyi vállalkozók is támogatják. A fővárosi eseményeket a Budapest Boost, a vidékieket a helyi startup közösségek segítik. A partnerek között megtalálható a legnagyobb hazai startup blog, az Insiderblog, a Compleo kockázati tőketanácsadó illetve a Startup Underground konferencia is.

 

A szervezők távolabbi terveiben a határon túli magyar nyelvű egyetemisták és startupperek megszólítása is szerepel.

 

A versenyekre jelentkezni a Hackathon.hu oldalon lehet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény