FőoldalÜzletMagyar-kínai technológiai transzferközpont Pécsett
2012. december 06., csütörtök ::

Magyar-kínai technológiai transzferközpont Pécsett

Kedd délután írták alá Sanghajban a magyar-kínai csúcstechnológiai területét illető együttműködés és kommunikáció segítését célzó megállapodást

A megegyezés értelmében a technológia transzfer lebonyolítására a Pécsi Tudományegyetem, Pécs önkormányzata és a Shanghai Technology Transfer Exchanges Pécs városában egy kínai-magyar non-profit szervezetet állít fel. A szerződés szerint a „Pécs-Sanghaj Technológiai Transzfer Központ” célja a magyar-kínai csúcstechnológiai területét illető együttműködés és kommunikáció segítése. Az intézet működési költségeit a magyar fél finanszírozza, a kínai fél technológiát és know-howt nyújt. A központ működése kezdeti szakaszában mindenek előtt a tiszta energia területére összpontosít majd, ezt követően várhatóan kiterjeszti tevékenységi körét a biotechnológia, illetve élettudományok területére is.

A központ felállítását illető tárgyalások igen gyorsan, a kínai fél megkeresése után mindössze két hónap alatt lezajlottak. A megállapodás egy keretszerződés, így a központot illetően pontos összegekről egyelőre nem lehet beszélni, konkrét számok az egyes projekteknél lesznek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény