FőoldalÜzletTizedik születésnapját ünnepli a Bosch miskolci kéziszerszámgyára
2012. november 13., kedd ::

Tizedik születésnapját ünnepli a Bosch miskolci kéziszerszámgyára

Tíz éves fennállását ünnepli a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.. A sikertörténet a miskolci szakemberek elhivatottságáról, innovációs erejéről árulkodik, hiszen az egykori kis létszámú családias üzem a nagyarányú fejlesztéseknek köszönhetően alig egy évtized alatt a világ vezető kéziszerszám gyárává vált

Az idáig vezető utat számos szabadalom, piaci siker és elismerés kövezte ki. A miskolci Bosch fejlesztése, az UNEO elnevezésű pneumatikus fúrókalapács 2009-ben a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat nyerte el. Egy évvel később a miskolci gyár harmadik alkalommal kapta meg a Bosch Quality Awardot, a Bosch Minőségi Díját, amit a legjobb minőségi mutatókkal rendelkező saját fejlesztésű és gyártású termékekért ítélnek oda. Az innovációk széles körű népszerűségét a folyamatosan növekvő termelési kapacitás is segítette. 2006-ban új elektromos kéziszerszám fejlesztési központ nyílt a gyár területén. A 2500 négyzetméter összterületű épület költsége kereken 3 millió euró volt. 2007-ben már nem kevesebb, mint 8 millió kéziszerszámot gyártottak le Miskolcon. A termékek között megtalálhatók a zöld kézi szerszámok, illetve a kerti szerszámok, amelyek a világ szinte minden országába eljutnak. A gyarapodás máig töretlen: a város idén augusztusban egy új magyar fejlesztésű termékkel, a PSR Select akkus csavarozóval ünnepelte az 50 milliomodik kéziszerszám elkészültét.

A magasan kvalifikált munkaerő előteremtése érdekében a vállalat 2005-ben Robert Bosch Mechatronikai Tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, és jól működő kapcsolatot alakított ki az Andrássy Gyula Szakközépiskolával is, ahol a tanulók az úgynevezett duális képzés keretében az elméleti ismeretek elsajátítása mellett gyakorlati órákon is részt vehetnek a Bosch helyi gyáregységeiben.

A miskolci Bosch példát mutatott a nagyvállalati tevékenységek szerteágazó területeit, működését optimalizáló rendszerének kifejlesztésével is. Ezért a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Logisztikai Kiválóság díját 2010-ben a Robert Bosch Power Tool Kft. nyerte el. Az üzleti sikerek mellett a vállalat élen jár a társadalmi felelősségvállalásban is. Az évek során a Bosch jelentős adományokban részesítette a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt, és hozzájárult egy új állatsegítő menhely létesítéséhez is. Igazán széles körű elismerést azonban nagy valószínűséggel a házi építésű környezetkímélő járművek, az Elektromobilok viadala szerzett a Bosch miskolci csapatának. A 2009-ben első ízben megrendezett családi programon idén már 5 ország 80, többségében műszaki egyetemistákból álló csapata állt a Bosch PSR 18 Li2 akkumulátoros kéziszerszámokkal hajtott Elektromobiljával rajthoz, a Föld Napja alkalmából.

A vállalat sikeres működése 2002-től York Zu Putlitz, Horst Pelzer, és Günter Schulze, valamint Volker Buschka, majd 2007-től Horváth Attila irányításával vált lehetővé. Horváth Attila az idei évben leköszönt a miskolci vezetői pozíciójából és a vezetőváltás eredményeként Ansgar Lengeling került a kéziszerszám gyár élére. "Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek e nagy múltú gyár sikereinek, és a tizedik évforduló alkalmával osztozhatok a miskolci csapat boldogságában. Szeretném, és mindent meg is teszek annak érdekében, hogy a munkánkat mindig jellemző kezdeményezőkészség és innovatív szellem a jövőben is a nemzetközi figyelem fókuszában tartsa a gyárat." - hangsúlyozta Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. 2012. április 1-jén kinevezett ügyvezető igazgatója. A további fejlődéshez minden körülmény adott. A folyamatosan bővülő szakembergárda és a Bosch globális fejlesztési koncepciójához illeszkedő korszerűsítések hosszú távon is gondoskodnak a gyár és Miskolc fenntartható gyarapodásáról.

A Bosch honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény