FőoldalÜzletOlcsóbban működnek a jól szervezett vállalatok
2012. szeptember 26., szerda ::

Olcsóbban működnek a jól szervezett vállalatok

Válság idején egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerekkel csökkentik költségeiket a vállalatok, intézmények és szervezetek. A szervezetfejlesztők szerint még számos kihasználatlan lehetőséget kínál a közösségek hatékonyabb működésében a munkahelyi kultúra átszervezése

Egy munkacsoport, szervezet csak akkor működhet igazán hatékonyan, ha a benne tevékenykedő emberek valódi, szinergikus közösséget alkotnak. Az igazi közösségként való működés számos előnnyel jár: nem csak a munkahelyi hangulatra és teljesítményre van hatással, de sokszor továbbgyűrűzik a szervezeteken kívülre is, meghatározhatja a munkaidőn túl eltöltött időt. A cél tehát világos, a csoportokból közösségeket kell formálnunk, de a hatékony működtetéséig vezető út rögös. - vélik a Kapcsolj! konferencia szervezői.
Ezek a kérdések nem csak divatosak mostanában, hanem egyre fontosabbak társadalmilag is mert a vállalkozások, civil szervezetek sokszor a közösségi megoldások segítségével találhatnak válaszokat működési, finanszírozási problémáikra. Ezért is választotta a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő éves konferenciájának témájául a közösségek és közösségfejlesztés témakörét.
A téma aktualitását az adja, hogy az elmúlt időszakban a közösségformálás - számos célból és eszközzel - erőteljes törekvés lett, gondoljunk akár a web 2.0 felületekre, közösségi megoldások kínálta lehetőségekre vagy a közösségi kertekre. A sokszínű és szerteágazó program igyekszik ezt a komplexitást tükrözve a kapcsolódó kihívások széles körét érinteni. A teljesség igénye nélkül, lesz szó civil kezdeményezések sikerének titkáról, a tér szerepéről a közösségek életében, hálózatkutatásról, szervezeti kultúráról, női-férfi különbségekről/közösségekről egy szervezetben vagy éppen közösségi finanszírozásról.
A konferenciához szorosan kapcsolódó nyitott műhely idén a Kapcsolj! címet viseli, hiszen igyekszik kapcsolatot teremteni különböző ám a szervezetfejlesztéshez szorosan kötődő témák, emberek, csoportok valamint ügyek között. Összekapcsolják a már futó sikeres projektek adta tapasztalatokat az új kihívásokkal, amelynek során különböző háttérrel rendelkező szakemberek és csoportok gondolkoznak majd együtt a közösségibb Magyarországról, a terekben rejlő lehetőségekről, hálózatokról és tudásmegosztásról.
Olyan módszereket, megközelítéseket mutatnak be az előadók, amelyek segítik a hatékony közösség kialakulását. A látogatók megismerhetnek olyan eszközöket, melyek a közösségek tudásmegosztását segítik vagy éppen annak megfigyelésére adnak módot, hogy ezáltal az egyén tudása a közösség tudásává váljon.
Az október 12-13-án Budapesten megrendezésre kerülő rendezvényre szervezetfejlesztőket, HR szakembereket, civil közösségek képviselőit, KKV cégvezetőket várnak a szervezők.

A konferencia honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény