FőoldalÜzletMobiltelefonnal is nyithatjuk az öltözőszekrényt?
2012. július 31., kedd ::

Mobiltelefonnal is nyithatjuk az öltözőszekrényt?

Mobiltelefonnal, vagy az ismert közelítéses kártyákkal nyitható, vezeték nélküli "okos" zárszerkezetek kifejlesztése indul Szegeden. A Procontrol Elektronika Kft. forradalmian újszerű megoldásokat is tartalmazó, akár elem nélkül is működő innovatív elektronikus zár-rendszerek prototípusait fejleszti ki, melyre 164 millió forint összegű támogatást nyert el a Szegedi Tudományegyetemmel közösen beadott pályázatán

A prototípus az eddig ismert elektronikus zárrendszereknél korszerűbb információs technológiával, újszerű épület-automatizálási wireless szenzor hálózattal, monitorozó és menedzselő támogatással és forradalmian új harvesting energiaellátási megoldással fog rendelkezni, vagyis az ember energiáját felhasználva, akár elem nélkül is működőképes lesz.
A létrejövő megoldások a jelenlegi elektronikus zárak és zár-rendszerek alkalmazási nehézségeit küszöbölik ki, minőségileg új szolgáltatási színvonalat valósítanak meg.

A projekt során olyan innovatív elektronikus ajtózár prototípus jön létre, amely nyílászárókba, értékmegőrző, öltözőszekrényekbe és egyéb reteszelhető szerkezetekbe beépíthető. Az új zárszerkezet prototípusok többféle beépítési környezethez optimalizált változatokban jönnek létre.

Az új zárszerkezeteket mindenki használni tudja, akár mobiltelefonnal (NFC), akár az ismert közelítéses RFID kártyákkal, karkötőkkel, ezért nemzetközi elterjedése várható. Kimondottan nagy előnyt jelent használatuk olyan helyeken, ahol a zárak tömegesen fordulnak elő, pl.: szállodák, fürdők, wellness centerek, értékmegőrzők stb. Ezeken a központi felügyelet monitorozhatja és menedzselheti a zárakat. A projekt során kifejlesztésre kerülő gyors, megbízható és kis fogyasztású vezeték nélküli hálózathoz egyéb wireless szenzorok és beavatkozók is csatlakozhatnak, ezzel a zárrendszer gerinchálózata a komplex épület automatizálás infrastruktúráját képezheti.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt azonosító száma: GOP-1.1.1-11-2011-0019
A projekt időtartama: 2012.01.01 - 2014.03.31.
Összköltség: 236 531 689 Ft
Támogatás: 164 087 360 Ft

A Procontrol honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény