FőoldalÜzletAz Apple megvenné a Loewe-t
2012. május 15., kedd ::

Az Apple megvenné a Loewe-t

87,3 millió eurós ajánlattal kereste meg az Apple a németországi tévé- és audioeszközöket gyártó Loewe AG-t. Ez a jelenlegi piaci érték mintegy másfélszerese

Az 1929 óta működő cég kiváló minőségű, és ennek megfelelően árazott televízióiról és egyéb audiotechnikai berendezéseiről ismert. A tavaly 10,5 millió eurós veszteséggel záró, de a tervek szerint idén már pozitív eredményt célzó Loewe számos módon jöhet jól az almás óriásnak. Az Apple tévés stratégiája ugyanis már nem csak az internet és a televízió összehangolását célzó set-top boxok alakítgatásával kapcsolatos, hanem maga a tévékészülék működésének átalakítása a cél. A Loewe felvásárlása nem csupán konkrét készülékeket, de több évtizedes fejlesztési tapasztalatot, szakembereket és nem utolsó sorban szabadalmakat juttatna az Apple rendelkezésére, ami értelemszerűen jobb alapokat adna a piaci invázióhoz.

Érdekesség, hogy a Loewe legnagyobb résztulajdonosa az a Sharp, amely márciusban kötött stratégiai partnerséget az Apple legkomolyabb beszállítójának számító Foxconn-nal.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény