FőoldalÜzletMaradjon biztonságban a téli vakáció ideje alatt is
2011. december 28., szerda ::

Maradjon biztonságban a téli vakáció ideje alatt is

Az internetnek hála a téli vakáció megtervezése még sosem volt ennyire könnyű. A téli wellness, vagy éppen egy sítúra online foglalása még csak a kezdet. Az internet sokféle lehetőséget biztosít akkor is, ha már elérte a kívánt úticélt. Persze mint mindenben, az internet világában is hibázhat az ember, ez pedig nem csak a vakációt mérgezheti meg, de veszélybe sodorhatja a személyes biztonságot is

Ne hagyja, hogy kövessék
Bizonyára Ön is használja az internetet a programok megtervezésében, de gondolt-e már arra, hogy a barangolása tippet adhat a rosszfiúknak is?
"Nagyon gyakori, hogy az emberek olyan posztokat írnak, mint például: Megyünk Dél-Olaszországba egy hétre december 28-tól, Ki mit ajánl? Ezek a hozzászólások akarva-akaratlanul információt adhatnak az ember személyes hollétéről és tartózkodása idejéről. Számos ilyen vagy ehhez hasonló online hozzászólást látunk, így az ember azt hinné, hogy ez teljes mértékben biztonságos. Pedig korántsem az!" - figyelmeztet Rakoncza Zsolt, a Norton magyarországi képviselője.
A megoldás az, hogy ne adjon ki konkrét információt arról, hogy kicsoda Ön és hová megy. Az utazás pontos dátumát sem ajánlatos nyilvánosságra hozni.

Legyen résen
Legyen különösen óvatos az események dokumentálásakor, különösen, ha ezek személyes adatokat is tartalmaznak. Egy eldobott beszállókártya növeli a személyazonosság-lopás kockázatát. A kiberbűnözők már bebizonyították, hogy egy beszállókártya darabja (teljes név és törzsutas szám) mennyire könnyű hozzáférést biztosíthat az utazó profiljához a légitársaság weboldalán. Gyakran előfordul, hogy ezek az adatlapok tartalmazzák az otthoni és a munkahely címeket, telefonszámokat, vagy akár útlevél és hitelkártya-adatokat is.

A Symantec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény