FőoldalÜzletA Siemens új automatizálástechnikai gyárat épít Kínában
2011. november 10., csütörtök ::

A Siemens új automatizálástechnikai gyárat épít Kínában

A Siemens Ipari Automatizálás (Industry Automation) divíziója továbbépíti jelenlétét Ázsia gyors növekedésű piacán. A kínai Szecsuán tartomány Csengtu (Chengdu) városában megépítendő új gyárban a Siemens 2013 közepétől felső kategóriás Simatic vezérlőket és automatizálástechnikai komponenseket fog fejleszteni és gyártani

Az erre vonatkozó megállapodást október 17-ikén írták alá az illetékes helyi hivatalokkal. A gyár alapkő-letétele 2012 februárjában esedékes.
Az új csengtui gyárral a Siemens a modern és energiahatékony automatizálási megoldások iránt világszerte növekvő igény kielégítéséhez akar hozzájárulni. A kínai automatizálási piac éves növekedését vezető szakértők nyolc százalékra taksálják a következő évekre.
A 2013-as évtől többek között a Simatic S7 családhoz tartozó tárolt programú logikai vezérlőket (programmed logic controllers, plc) fognak itt előállítani. Az új gyár a kiépítése első fázisában 3000 m2 területre terjed majd ki. A piac további növekedésétől függően akár 10000 m2-re is megnövelhető lehet és 1000-nél is több főt foglalkoztathat.
A Csengtuban megépülő új elektronikai mű a koncepció szerint a bajorországi Ambergben lévő művek leánygyáraként működik majd. Ebben az üzemben fejleszti és gyártja a Siemens évtizedek óta a vezérlői nagy részét. Hozzá hasonlóan a csengtui új gyárat is "digitális gyárnak" építik meg, amelyben a fejlesztési osztályok és a gyártó részleg egymással teljesen hálózatosított kapcsolatban vannak. Az átfogó adatfolyamnak köszönhető az előállított termékek magas minősége, valamint az optimális szállítási és expediálási folyamat.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény