FőoldalÜzletA Fujitsu új hálózati szolgáltatása biztonságossá teszi az okostelefonok és a táblagépek üzleti célú használatát
2011. szeptember 29., csütörtök ::

A Fujitsu új hálózati szolgáltatása biztonságossá teszi az okostelefonok és a táblagépek üzleti célú használatát

A mobil böngésző-csatlakozási szolgáltatás (Mobile Browser Connection Service) keretében az ügyfelek a FENICS II Universal Connect1 szolgáltatással csatlakozhatnak a belső céges hálózatra a Fujitsu speciális FENICS2 böngészőalkalmazását futtató mobil eszközükről. Ezzel a megoldással a nagyvállalati felhasználók úgy tudják elérni a webhelyeket, alkalmazásokat, web e-mailt, groupware-eket, címtárakat és más erőforrásokat, hogy közben nem maradnak adatok és naplók a mobil eszközön. Így nem kell aggódniuk az információszivárgás miatt és biztonságosan böngészhetik és frissíthetik az adatokat

Háttér
Az okostelefonok és táblagépek gyors ütemű terjedésével erősödik az igény az ilyen eszközök üzleti célú alkalmazása iránt. Az információszivárgás veszélye és a többi biztonsági kockázat, valamint a bevezetési költségek és az üzemeltetési nehézségek miatti aggodalmak azonban sok ügyfelet visszatartanak attól, hogy üzleti folyamataikba illesszék a mobil eszközöket.

A Fujitsu erre a problémára reagálva dolgozta ki mobil böngésző-csatlakozási szolgáltatását, amellyel a mobil eszközök biztonságosan csatlakozhatnak a vállalati intranethez. Kiegészítő szolgáltatásként a Fujitsu mobiltartalom-átalakító szolgáltatást (Mobile Content Conversion Service) is kínál, amely átalakítja a PC-re szánt webhely-tartalmat a mobil eszközökön is megjeleníthető formátumra.

Termékjellemzők
1. Mobil eszközök biztonságos és megbízható használata üzleti célokra - a személyi eszközöket is beleértve
A szolgáltatás robusztus hitelesítési funkcióval rendelkezik, támogatja például a mobil eszközök azonosítószámának regisztrálását és a kizárólag jogosult felhasználók általi bejelentkezést. A normál mobil böngészőkkel ellentétben több olyan jellemzőt is kínál, amely megakadályozza üzleti adatok visszamaradását a mobil eszközön (pl. automatikus gyorsítótár-tartalom törlés, a másolás-beillesztés funkciók korlátozása). A fejlett biztonsági intézkedéseknek köszönhetően az ügyfelek biztonságosan beilleszthetik mobil eszközeiket az üzleti folyamatokba. A szolgáltatás előnyös azoknak a vállalatoknak, amelyek engedélyezik dolgozóiknak, hogy a cég által biztosított eszközök helyett saját mobil készüléküket használják üzleti célokra.

2. Egyszerű bevezetés, üzemeltetés, jól látható felület
Az Andorid és iOS felhasználóknak fejlesztett speciális FENICS böngészőalkalmazást elindítva a felhasználó egyszerűen csatlakozhat a vállalati intranethez. A bejelentkezés előre meghatározott azonosító segítségével történik, ami megkönnyíti a működést. A FENICS böngésző ingyen letölthető az okostelefon-alkalmazásokat forgalmazó webáruházak oldaláról.

A mobiltartalom-átalakító szolgáltatás segítségével a PC-re szánt tartalom a mobil eszközöket támogató formátumúra alakítható, ami megkönnyíti a tartalom megtekintését és egyszerűsíti a használatot.
A FENICS böngésző által támogatott mobil eszközök és a letöltési folyamat.

Támogatott mobil eszközök*:

  • Android OS-alapú mobil eszközök
  • iPhone/iPad (iOS)

* MEGJEGYZÉS: A működés előzetes ellenőrzése szükséges

A FENICS böngésző letöltése:

  • Ingyenes letöltés az Android Marketről
  • Ingyenes letöltése az AppStore-ból (hamarosan elérhető)

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény