FőoldalÜzletOkostelefon nélkül már élni sem lehet?
2011. szeptember 08., csütörtök ::

Okostelefon nélkül már élni sem lehet?

Átfogó kutatás készült hazánkban a számítástechnikai és mobileszközök használatára vonatkozóan. A tervek szerint a jövőben minden évben megjelenő E-Tech Reportban többek között a hagyományos mobiltelefonok, az okostelefonok, a számítógépek, a tabletek, a játékkonzolok és a hordozható zenelejátszók használatát vizsgálja a KutatóCentrum

Minden harmadik internethasználónak van okostelefonja vagy okostelefon funkciókkal bővített hagyományos mobiltelefonja, és 28 százalék tervezi, hogy még fél éven belül beszerez egyet - többek között ez derült ki a KutatóCentrum által 2011 augusztusa során első alkalommal végzett E-Tech Report kutatásból.
"Napjainkban a technikai eszközök soha nem látott módon fejlődnek és újulnak meg. Mint a fenti adatokból is kitűnik, használatuk is szinte napról napra változik, s ami tegnap még trendinek számított, mára elavult. A piaci szereplők részéről is felmerült már az igény arra, hogy követni tudják ezeket a változásokat, ezért indítottuk el az E-Tech Reportot, mely a tervek szerint évente méri fel a számítástechnikai és mobileszközök használatát" - mondta el Sütő Anna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere.
Az E-Tech Report többek között vizsgálja a telefonok, PC-k, laptopok, netbookok, notebookok, tabletek, e-readerek, játékkonzolok és hordozható zenelejátszók használatának gyakoriságát, a rajtuk végzett tevékenységeket, a preferált márkahasználatot, a vásárlási terveket, az eszközök iránti attitűdöt, valamint a kereszthasználatot. A részletes eredményeket bemutató tanulmányt a KutatóCentrum értékesíti.
"Számos meglepő adat derült ki, s tekintve, hogy az elkövetkezendő években már a trendeket is tudjuk majd vizsgálni, még több érdekességre számíthatunk a jövőben. Jelenleg például a tableteket csupán a megkérdezettek 1 százaléka használja, sőt, sokan nem is nagyon tudják még hova tenni: a használatukra vonatkozó állításokról 30-40 százaléknak nem volt véleménye. Ezzel szemben a néhány éve még szintén ritkaságszámba menő okostelefonról ma már az emberek ötöde azt állítja, hogy nem lehet nélküle élni..." - magyarázza a KutatóCentrum szakértője.

A kutatás háttere
Az E-Tech Report a KutatóCentrum évente lebonyolítandó kutatása, mely a számítástechnikai és mobileszközök használatát vizsgálja. A lakossági felmérést szekunder adatgyűjtés előzte meg, mely hazai és nemzetközi felméréseket egyaránt feldolgozott. A primer adatgyűjtés 2011 augusztusában 2214 internetező online megkérdezésével történt. Az adatbázis a legfontosabb demográfiai ismérvekre - életkor, nem, iskolai végzettség, településtípus és régió - reprezentatív a legalább hetente internetező 18-54 éves magyar lakosságra nézve.

A KutatóCentrum honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény