FőoldalÜzlet"...hiszen a nagyvárosoknak nincsenek titkai!"
2011. május 25., szerda ::

"...hiszen a nagyvárosoknak nincsenek titkai!"

A Globomax robotkamerái élőben, online közvetítették a Megyei Jogú Városok Szövetségének hétvégi, Székesfehérváron megtartott közgyűlését. Az érdeklődők az immáron közel 200.000 látogatóval büszkélkedő onkormanyzati.tv weboldalon, a világ bármely pontján követhették az eseményt. Akik lemaradtak az élő közvetítésről, azok az archív felvételeken bármikor megnézhetik, meghallgathatják a Megyei Jogú Városok Szövetségének május végi közgyűlésén elhangzottakat

A magyar tulajdonú Globomax Kft. robotkamerás online közvetítő rendszerének köszönhetően, a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi közgyűlése élőben online követhető volt az onkormanyzati.tv weboldalon. Ezzel lehetővé vált az érdeklődők számára, hogy figyelemmel kísérjék az önkormányzati reformokat is érintő közgyűlés legfőbb momentumait. A cég örömmel fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének felkérését az online közvetítés megszervezésére, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a nagyvárosok vezetői is hívei az átlátható döntéshozatalnak, transzparenciának.
A Globomax Kft., mely az onkormanyzati.tv weboldal üzemeltetője is egyben, jelenleg 8 önkormányzat (Fővárosi Közgyűlés, Budapesten a X., a XI. és a XV. kerület, Biatorbágy, Budaörs, Oroszlány és Szolnok) közgyűlését közvetíti online, rendszeres időközönként. A rendszer rögzíti is az üléstermek eseményeit, így az érdeklődök számára a portálon visszakereshetők az egyes önkormányzati ülések videó és hangfelvételei. Az év elején indított portál már a tesztidőszakban 11.000 látogatót jegyzett, ám ez a szám mára megközelítette a 200.000-et, mely hűen tükrözi az önkormányzati ülések és közgyűlések iránti lakossági érdeklődést.
Amberger Árpád, a Globomax Kft. ügyvezetője az eseményt követően így nyilatkozott az onkormanyzati.tv közel fél éves eredményeit látva: "A portál elindítása beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, hiszen a látogatók száma mára megközelítette a 200.000-et. Bevallom, hogy az érdeklődők számának ilyen ütemű növekedésére magam sem számítottam. Az pedig külön öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetség Közgyűlésének szervezői minket kértek fel a közgyűlés élő, online közvetítésére!"
A közgyűlés kezdetekor Dr. Cser-Palkovics András is méltatta a cég által biztosított élő, online közvetítés fontosságát: "Azt gondolom a XXI. században fontos, hogy a mai Közgyűlést az interneten bárki szabadon követheti országhatáron belül és kívül egyaránt, hiszen a nagyvárosoknak nincsen titkai!"
A rendszer sikeres szereplését követően a cégvezető elárulta: "Nagy izgalommal készültünk a közvetítésre, hiszen Székesfehérváron egyelőre még nincs kiépített robotkamera-rendszer, így egy mobilállomást kellett üzembe helyeznünk a közgyűlés helyszínén. A rendszer így is bizonyította alkalmasságát, hiszen a közvetítés teljes mértékben zökkenőmentesen zajlott le. Az élő online közvetítés megvalósulását mérföldkőnek tartom mind a Megyei Jogú Városok Szövetsége, mind a Globomax életében, és bízom benne, hogy egyre több települési önkormányzat vezetője fogja úgy érezni, hogy a MikroKam rendszer a megfelelő eszköz a helyi lakosok információszükségleteinek költséghatékony biztosítására!"
A rendszer fejlesztői bíznak abban, hogy az onkormanyzati.tv látogatószámának növekedésével a társadalom egyre szélesebb rétegeihez jutnak el a fontos döntések és így idővel akár egy konzultációs platformot is biztosíthat a rendszer az érintettek között.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény