FőoldalÜzletÚjraindul a digitális földfelszíni rádió Magyarországon
2011. május 20., péntek ::

Újraindul a digitális földfelszíni rádió Magyarországon

Az Antenna Hungária leszerződött a NeoFM csatorna DAB+ sugárzására. Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően a DAB+ szolgáltatás újraindul Magyarországon. A megállapodás, amelynek alapján 2011. június 1-jén megkezdődik a NeoFM országos kereskedelmi rádiócsatorna digitális földfelszíni rádiós sugárzása, mérföldkő a digitális rádiós sugárzás területén

Az Antenna Hungária Csoport és a NeoFM-et mőködtető FM1 Zrt. hosszú távú kereskedelmi szerződést kötött a NeoFM országos kereskedelmi rádiócsatorna digitális földfelszíni rádiós (DAB+) platformon történő terjesztésére. Ennek értelmében a NeoFM digitális sztereo miniségű rádióprogramja 2011. június 1-jén 0:00 órától elérhető lesz az "A" jelű multiplexen (222.064 MHz). A digitális rádiós szolgáltatás Budapesten és környékén érhető el, a hálózat több mint 25%-os lakossági lefedettséget biztosít.
"Büszkék vagyunk arra, hogy a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós platformon való tavaly augusztusi megjelenésünket követően mi vagyunk az első rádiócsatorna Magyarországon, amely a digitális rádiós sugárzásra is leszerződik. A NeoFM a rádiós piac egyik legjelentősebb szereplőjeként hisz a rádiósugárzás digitális jövőjében, az AH pedig a digitalizációs igényeinkre szabott szerződést kínált. A NeoFM "digitális rádiós jelenlétének" megteremtése nem csak a rádiónk, de a teljes magyarországi rádiózás számára is előremutató"
- mondta Grósz Tamás, az FM1 Zrt. vezérigazgatója.
"Üdvözöljük az FM1 Zrt. döntését, amelynek értelmében a rádiós piac egyik legmeghatározóbb szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Jelentős áttörésnek értékelem, hogy a NeoFM hosszú távú kereskedelmi szerződés keretében elsőként csatlakozott a digitális földfelszíni rádiós platformhoz. A lépés mérföldkőként szolgál a rádiós piacon, amely lehetőséget biztosít az AH számára DAB+ szolgáltatásának újraindítására. Németország épp most készül a DAB+ újraindítására az elkövetkezendő hónapokban, amellyel megjelenhet a vevőkészülékek tömegpiaca Európában mind az otthoni, mind az autórádiók vonatkozásában. Ennek eredményeképpen a közeljövőben nagyon kedvező folyamatok indulhatnak be a DAB+-képes vevőkészülékek választékát és árazását illetően Magyarországon is. Továbbá a Médiatörvény rendelkezései alapján azt várjuk, hogy a Magyar Rádió is szerzidéses partnerként csatlakozzon a DAB+ platformhoz, amelyet további rádiós partnerek megjelenése követhet a következő hetekben" - emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény