FőoldalÜzletKreátorok, felfedezők és gyilkosok a neten
2011. május 19., csütörtök ::

Kreátorok, felfedezők és gyilkosok a neten

Brad King közösségi média szakértő tartott előadást az üzleti digitális kommunikációról Brad King amerikai közösségi média szakértő tartott "How To Be A Digital Player In Business" címmel előadást a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóinak. King szerint a vállalatoknak üzleti céljaik eléréséhez kreátorokra, gyűjtögetőkre és kritikusokra érdemes alapozniuk webes közösségüket. A web2.0-ás stratégát az Avantgarde Group új, digitális divíziója kérte fel az üzleti online stratégiaépítés, a legújabb social media eszközök és technológiák bemutatására

King szerint az üzleti kommunikáció szabályaihoz a social media területén is ragaszkodni kell, így az ad-hoc, önmagáért való kampányok helyett a stratégiai megközelítésre helyezte a hangsúlyt. A Ball State Egyetem oktatójának előadásából kiderült, a sikeres közösségmenedzsment és az üzleti célok összehangolásának legfontosabb eleme a felhasználók motivációjának megértése, amihez a Forrester Kutató Intézet tipológiáját használta. Eszerint a különböző audiovizuális- és szöveges tartalmakat előállító kreátorok, az ezekre fogékony gyűjtögetők és az elsősorban a kommentelőkből kikerülő kritikusok építik legjobban a közösségeket.
King a webes csoportokon belüli interakciók megértéséhez egy másik megközelítést, Bartle játékelméletét hívta segítségül: eszerint az online közösségekben (legyen szó online játéktérről vagy közösségi platformokról) jól teljesítők az elismerésért, a felfedezők a megismerés öröméért hajtanak, a szocializálók csak beszélgetnek, míg a gyilkosok itt élik ki feszültségüket, és előszeretettel pusztítják a virtuális világot - utóbbiak az úgynevezett trollok.
A sikerhez további elengedhetetlen tényező, hogy a kommunikációs tanácsadóknak egyértelművé kell tenniük a közösségi oldalakon jelenlévő nagyvállalatok számára: kreativitás és merészség nélkül az üzleti célok elérésére kevés esélyük van. King gyorsan hozzátette, a jó ízlés határain belül kell tartózkodni, és az azonnali, közvetlen reakciók miatt a lehetséges veszélyforrásokat sokkal alaposabban fel kell térképezni, mint klasszikus kommunikációs kampányoknál.
"A világhálón kommunikáló emberek önkéntelenül is közösségekké formálódnak, ezért egy vállalatnak nem kell feltétlenül újakat létrehoznia, elég a meglévőkre építenie. Ahhoz azonban, hogy fenntartsuk figyelmüket, olyan tartalmat kell garantálni számukra, amely nemcsak leköti, hanem együtt is tartja őket, és nem szeretnék elengedni a csoportot egyetlen pillanatra sem." - mondta el King.
Az esettanulmányokkal illusztrált előadásról az Avantgarde Digital munkatársai élőben közvetítettek a cég Facebook oldalán és Twitter profilján, de maga King is tweetelt élőben saját profiljáról.
A közösségi média guru által bemutatott megközelítés egybecseng az Avantgarde Digital stratégiai szemléletével. A tanácsadó cég új divíziója az üzleti célokat szem előtt tartva a marketing és kommunikációs stratégiával összehangoltan tervez digitális aktivitást, a webkettes eszközök integrált, 360°-os használatával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény