FőoldalÜzletFejlesztői "Facebook" és céges webverseny
2011. május 16., hétfő ::

Fejlesztői "Facebook" és céges webverseny

A hazai startupok sikerének esélyeit növelheti az a két vadonatúj weboldal, amely mostantól széleskörű bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál a hazai kezdővállalkozások számára

A kezdő vállalkozásoknak legalább annyi figyelemre, médiajelenlétre lenne szükségük, mint a már befutott cégeknek. Természetesen a legtöbbször szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező garázscégek többségének nincs esélye széles körben bemutatkozni, és sok esetben ez okozza a kudarcukat is. A hazai és nemzetközi startup versenyeken való sikeres szereplés persze néhányuknak meghozza az ismertséget, de többségükről szinte semmit sem tudunk. Noha ötlet és fejlesztés is akad szép számmal, a riasztó statisztika szerint tízből kilenc hazai kezdővállalkozás nem éri meg az első születésnapját. Ezen a helyzeten kíván változtatni a Startupper.hu és a Best of Web Hungary.

Közösségi média az induláshoz

A Startupper.hu organikusan fejlődő szakmai közösségként kívánja összekapcsolni a fejlesztőket, kreatívokat, technológiai és gazdasági szakértőket. A speciális közösségi hálózatban bárki könnyen találhat partnerre, munkatársakra, sikergyanús ötletekre, támogatandó kezdeményezésre. Az oldal lehetőséget kínál az egyéni és a céges bemutatkozásra egyaránt, így remélhetőleg hamarosan a startup "iparág" legnagyobb adatbázisává növi ki magát. A Startupper újdonsága, hogy egy helyre gyűjti a magyar induló szolgáltatásokat - így egyfajta katalógusként - rendszerezi a kezdő vállalkozások oldalait. Az oldal látogatói ezen felül híreket, eseményeket, videókat oszthatnak meg egymással néhány kattintással. A szakmai munkát, csoportok, fórumok és nyitott üzenetküldési lehetőségek teszik teljessé.

A legjobbak egy helyen
A másik újonnan elindult szolgáltatás a "Best of Web Hungary - a minőségi tartalomért" - díj célja, hogy a magyar weben működő oldalak igazi megmérettetésen próbálhassák ki magukat. Az alapítók tervei alapján a Best of Web Hungary, olyan megbízható, szakmai szempontok és független szakértők által hitelesített elismerést jelent majd, amely ösztönzi a kreatív tartalmak előállítást.

A Best of Web Hungary és a Startupper.hu célja, hogy segítse azokat az induló magyar vállalkozásokat, amelyek egyre gyakrabban aratnak sikert nemzetközi szinten is. Az oldalakat elindító SmartUP Communications célja, hogy olyan szakmai közösségeket építsen fel, amelyben a tapasztalt és sikeres vállalkozók közvetlenül elérhetők lesznek a kezdők számára is.

Mindkét oldalunk a közösségi média felé mutat - állítja Turcsán Tamás az első hazai startupokkal foglakozó ügynökség vezetője - elindításuktól azt reméljük, hogy így egyre több kezdővállalkozás kerül reflektorfénybe, talál partnereket, válik sikeressé. Az új szakmai közösségek felépítésével komolyan megnövelhetjük a hazai kezdővállalkozások esélyeit. Míg a Best of Web weboldalunk ismertségét növelheti, a Startupper.hu, inkább kapcsolatépítésre szolgál, itt - két kattintással - elérhetők már ma is a legismertebb fejlesztők, befektetők, ötletgazdák.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény