FőoldalÜzletMegkétszereződött a .eu domain regisztrációk száma az elmúlt öt évben
2011. április 07., csütörtök ::

Megkétszereződött a .eu domain regisztrációk száma az elmúlt öt évben

A .eu domain név regisztrációinak száma megkétszereződött az elmúlt öt évben, hozta nyilvánosságra az EURid szervezet, a .eu felső szintű domain (top level domain,TLD) nyilvántartó, a domain ötödik születésnapján

"Ma azt ünnepeljük, hogy a .eu domain öt éve került a piacra. Azóta állandó a növekedése, megerősítve pozícióját a világ egyik legnagyobb felső szintű domainjeként," mondta Marc Van Wesemael, az EURid ügyvezető igazgatója. "Ez azt bizonyítja, hogy a vállalatok számára hatékony eszköz arra, hogy Európa felé nyitott vállalatként tüntessék fel magukat."

Öt éve a piacon, egyre növekvő mértékben
Az Európai Uniós vállalatok, szervezetek és polgárok 2006. április 7-én kezdhették el használni a .eu webcímeket, amikor a .eu domain nevek nyilvánosan elérhetővé váltak. Az elindítást követő hónapban 1,7 millióan regisztráltak .eu domain nevet. Mostanra, a .eu regisztrációk száma megkétszereződött és elérte a 3,4 milliót, így ez a kilencedik legnagyobb felső szintű domain a világon.

Az elmúlt öt évben Litvánia, Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Észtország rendelkezett a legerősebb .eu növekedési rátával; Németország, Hollandia, az Egyesült Királyság, Franciaország és Lengyelország pedig mint a .eu legnagyobb piacaiként emelkedtek ki.

Ezt a növekedést összefüggésben vizsgálva, egyes EU országok 2006. áprilisa óta nagyobb növekedést mutattak a .eu domain regisztrációk számában, mint a nemzeti felső szintű domainek számában, beleértve a .eu legnagyobb piacát, Németországot:


A .eu domain születésnapi ünnepségei
Az EURid szervezet tegnap Strasbourgban az Európai Parlamentben születésnapi tortával ünnepelte meg a .eu ötödik születésnapját.

A .eu domain információs stand április 15-ig nyitva áll a közönség számára Brüsszelben a Rond-Point Schumanon az InfEuropában, ahol az EURid születésnapi kiadványa, a .eu Identity folyóirat is megtekinthető, amely a .eu domainnel kapcsolatos esettanulmányokat és szakértői interjúkat tartalmaz. Az online változat itt érhető el.

A .eu domain kiterjesztésről és az EURid szervezetről

A .eu a tíz legnagyobb, legfelső szintű domain között foglal helyet a világon, amely 500 millió embert köt össze 27 EU tagállamban, egyetlen közös internetes azonosítóval. Több mint hárommillió .eu nevet regisztráltak már a regisztráció 2005-ös megnyitása óta. Számos vállalat gyakorlatias szempontból használ .eu kiterjesztésű webhelyet, mely egyértelműen magán viseli az európai identitás jegyét - ilyen vállalat többek között a Bridgestone, a Century 21, a Hyundai, a MAN Group, a Microsoft Corporation és az UniCredit Group.

Az EURid az Európai Bizottság által a .eu felső szintű domain működtetésére kijelölt non-profit szervezet. Az EURid több mint 850 akkreditált regisztrátorral működik együtt, és az Európai Unió 23 hivatalos nyelvén nyújt támogatást. Központja Brüsszelben (Belgium) van, de az EURid rendelkezik regionális irodákkal is Pisában (Olaszország), Prágában (Cseh Köztársaság) és Stockholmban (Svédország).

További információ

* Adatok a CENTR-től (Council of European National Top Level Domain Registries - Nemzeti felsőszintű internet domain nyilvántartókat tömörítő szövetség), és a TLD nyilvántartásból (Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Németország és Litvánia).

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény