FőoldalÜzletHP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen
2011. április 06., szerda ::

HP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán bemutatták a HP felajánlásával és közreműködésével megvalósuló "HP Felhőszámítási Labort", amely a létrehozott infrastruktúrát, valamint az ahhoz kapcsolódó képzési kínálatot illetően is jelenleg úttörő kezdeményezés a hazai felsőoktatásban

A HP és az Óbudai Egyetem frissen aláírt együttműködésének eredménye a legújabb technológiával felszerelt és a legújabb trendeket követő labor kialakítása, mely révén a hazai IT szakértők új nemzedéke juthat naprakész gyakorlati ismeretekhez, különös tekintettel az infrastrukúra-automatizáció, virtualizáció és következő generációs felhőszámítási technológiák terén. A megoldás, melynek üzembehelyezési munkáit a HP Magyarország technológiai szolgáltatások-üzletágának szakemberei végzik el, egyúttal az egyetem tesztelési és kutató-fejlesztői munkáját is segíti. A felhőszámítási szakemberek képzését a HP nem csak a felhőszámítási labor létrehozásával, hanem az egyetemmel közösen kialakított, gyakorlati ismeretekre koncentráló tanterv kidolgozásával is támogatja.

A labor a HP Konvergens Infrastruktúra megoldás-portfóliójára épül, amely megfelelő alapot teremt egy teljes funkcionalitású "felhőalapú" informatikai megoldás kiépítéséhez.

  • A megoldás magját a HP BladeSystem megoldása jelenti, amely mind világszerte, mind hazánkban a legnépszerűbb pengeszerver alapú infrastruktúra. A megoldás méltán népszerű világszerte: a világ 500 legerősebb szuperszámítógépének több, mint a fele is ilyen infrastruktúrára épül. A HP Blade System rendszer mellett HP ProLiant BL460c pengeszerverek egészítik ki a labor szerverkörnyezetét.
  • A labor a HP saját fejlesztésű, Virtual Connect hálózati eszközeire épül, amelyek a megszokott hálózati funkcionalitáson túlmutatva lehetővé teszik egy, a virtuális erőforrás gazdálkodáshoz kiválóan illeszkedő intelligens hálózati megoldás kialakítását.
  • A HP nyújtotta megoldás technológiailag egyik leginkább előremutató komponense az Insight Dynamics, melynek célja az IT kapacitások gyorsan telepíthető erőforrás-csoportokba való szervezése. Az Insight Dynamics-szal kiegészülő üzemeltetési környezet a HP "felhőalapú" technológiája révén felgyorsítja az erőforrások kihelyezését és optimalizálja az IT kapacitásokat a fizikai valamint a virtuális környezetek között, és egyúttal rendkívül magas szolgáltatási szinteket garantál.

"Napjaink Instant-On Enterprise szervezetében minden és mindenki kapcsolatban van egymással. Ehhez olyan IT-környezetre van szükség, amely rugalmas, automatikus, biztonságos és gyorsan igazodik a változó igényekhez. A számítási felhő fontos és egyre bővülő platform az ilyen jellemzőket kereső vállalatoknak. A felhasználóoldali igény ezen irányba mutató bővülésével a felsőoktatásban zajló képzésnek is lépést kell tartania. A HP számára éppen ezért kiemelt jelentősége van annak, hogy támogassa az egyetemi közösséget a naprakész tudás átadásának biztosításában." - nyilatkozta Dr. Paál Péter, a HP Magyarország vezérigazgatója.

"Az Óbudai Egyetem és a HP együttműködése keretében a Kar a HP-val egyeztetve felkészül két új, egyre fontosabbá váló szakterület, a virtualizáció és számítási felhők elméleti és gyakorlati oktatására, melynek a laborhátterét a HP Felhőszámítási Labor nyújtja. A képzési kínálat célirányos bővítése, valamint a szükséges laborháttér biztosítása lehetővé teszi azt is, hogy a jelenlegi HP Alkalmazásmenedzsment Kompetencia Központ Felhőszámítási Kompetencia Központtá váljon, ezáltal az egyetem naprakész tudással készítse fel a hallgatóit az üzleti élet informatikai kihívásaira." - nyilatkozta Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény