FőoldalÜzletFujitsu a CeBIT 2011-en
2011. március 02., szerda ::

Fujitsu a CeBIT 2011-en

A CeBIT 2011-en a Fujitsu bemutatja a világ első, valóban vezeték nélküli PC-kijelzőjét és biztonságos, üzleti kategóriájú, új írótábla (slate) PC-jét. Európa vezető IT-infrastruktúra szállítójaként beszámol független szoftverszállítóknak indított felhő-programja fogadtatásáról és betekintést nyújt a Dinamikus Infrastruktúra blokkok technológiai hátterébe

Az "Alakítsuk együtt a jövőt!" márkaígéret jegyében született megoldások átfogóan képviselik a Fujitsut a március 1. és 5. között a Hannoverben megrendezett CeBIT 2011-en. A 2-es csarnokban felállított központi stand mellett a vállalat a kormányzati termékeket bemutató 9-es csarnokban (Public Sector Parc) és a 15-ös csarnok viszonteladói megoldásokat felvonultató szekciójában (Dealers Only) is jelen van.

A vezeték nélküli kijelző a történelemkönyvbe száműzi a kábeleket
A CeBIT látogatóinak szánt fő attrakciók egyike a világ első, valóban vezeték nélküli PC kijelzőjének "proof-of-concept" modellje. Az új termék a Fujitsu F15-ös standján látható, a 15-ös csarnokban (Dealers Only).

Áttörő jelentőségű technológiája megteremti a "park and play" jellegű számítástechnika alapját, ahol az író- vagy tárgyalóasztal hotspotja mellett elhelyezett kijelző áramellátása azonnal, vezeték nélkül biztosított. A Fujitsu 22 hüvelykes vezeték nélküli kijelzője a SUPA (Smart Universal Power Antenna) technológiával dolgozik és mágneses indukció útján kapja a működéséhez szükséges áramot az asztalba vagy az iroda paneljeibe építhető adóantennáról. Valóban vezeték nélküli eszköz, hiszen a képjeleket is vezeték nélkül fogadja a 10 méteren belül található asztali vagy noteszgépről.

A Fujitsu egy éven belül tervezi a vezeték nélküli kijelzőmodell kereskedelmi gyártásának megkezdését.

Biztonságos üzleti kategóriájú írótábla PC

A Fujitsu STYLISTIC Q550 A Fujitsu STYLISTIC Q550
Nagyvállalati mobilitás iránti elkötelezettsége jegyében a Fujitsu a CeBIT-en mutatja be először a nagyközönségnek biztonságos, üzleti kategóriájú írótábla PC-jét, a STYLISTIC Q550-et. A 10,1 hüvelykes, billentyűzet nélküli írótábla PC minden eleme a biztonságot szem előtt tartva készült, így a legszigorúbb kormányzati és céges IT-biztonsági előírásoknak is megfelel, és zökkenőmentesen integrálható a meglévő IT-környezetbe. A CeBIT látogatói személyesen is tesztelhetik a STYLISTIC Q550 modellt a Fujitsu B38-as számú központi standján a 2-es csarnokban.

Lendületben az új ISV felhő-program
A Fujitsu szintén a CeBIT-en számol be 2010 novemberében indított független szoftverszállítói (ISV) felhő-programja első sikeres projektjeiről. Az első három hónapban csatlakozó tíz ISV már jó úton halad afelé, hogy jelentős többlet árbevételre tegyen szert azzal, hogy termékeit gyorsan, biztonságosan és eredményesen, "szolgáltatásként" értékesíti az interneten. A résztvevők beruházásainak védelméről a Fujitsu idén bevezetendő ISV piactere (ISV Marketplace) gondoskodik, amely egyben az együttműködésre épülő bevételtermelést is támogatja.

A Fujitsu ISV felhő-programja az online szolgáltatásértékesítést segítő, előkonfigurált felhő-szolgáltatások mellett a Fujitsu teljes IaaS (Infrastructure as a Service) platformját is tartalmazza. Ennek segítségével az ISV-k gyorsan és egyszerűen migrálhatják üzleti alkalmazásaikat a felhőbe.

Az üzleti szemléletű IT építőkövei
A CeBIT látogatói abba is betekintést kapnak, hogyan segíti a Fujitsu a nagyvállalatokat a meghatározó piaci trendek követésében (pl. szolgáltatásorientált IT, adatközpont-konvergencia, privát felhő, virtuális asztali gépes működés). A Fujitsu haladó szemléletű Dinamikus Infrastruktúra blokkjaival (DI blokk) a nagyvállalatok fokozott reagálókészséggel, hatékonysággal és gazdaságosabban működhetnek.

Az informatika "iparosításának" következő lépcsőfokát megtestesítő, rendkívül rugalmas DI blokkok a jövő adatközpontjaiba készültek. Az előintegrált, skálázható építőelemként értékesített egységek nagy teljesítményű, automatikusan működő erőforrásbázist biztosítanak felhasználójuknak a szükséges hálózati, virtualizációs, szerver- és tárolótechnológiákból.

Mivel így a nagyvállalat gyorsan és automatikusan kiépítheti az üzleti folyamatait támogató IT-infrastruktúrát, az új IT-rendszerek üzembe állításának ideje órákról vagy napokról percekre rövidül és a változó üzleti számítástechnikai igények kielégítése is felgyorsul. A Fujitsu előintegrált, skálázható, moduláris építőelemként forgalmazza majd a DI blokkokat - az eltérő kapacitás- és teljesítményigényekhez igazodva, többféle konfigurációban. A DI blokkok minden hardvert és szoftvert tartalmaznak, a szükséges integrációs és életciklus-szolgáltatásokkal, tanácsadással és működéstámogatással együtt.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény