FőoldalÜzletA pop és az R&B számok tarolnak a gyerekek slágerlistáin
2011. február 15., kedd ::

A pop és az R&B számok tarolnak a gyerekek slágerlistáin

A Symantec felmérése szerint a gyerekek által leginkább keresett celebek Justin Bieber, John Lennon és Lady Gaga, míg a top dalok Shakirától a "Waka Waka" valamint a "Teenage Dream" Katy Perrytől

A mai gyerekek több mindenben hasonlítanak egymásra mint azt szüleik gondolnák. Legalábbis ez derült ki a Symantec legutóbb végzett felméréséből, amelyben 20 ország1 több mint 20 millió gyerekének online szokásait vizsgálta.
A kutatásban résztvevő gyerekek leggyakoribb keresőszavai alapján a Symantec összeállított egy nemzetközi zenei toplistát, amely jól tükrözi a mai gyerekek online érdeklődését, ugyanis ez legfőképpen zenészekből és popszámokból áll: a gyerekek szórakozásra vonatkozó találatainak 75 %-át ugyanis zenék és zenészek alkotják.

A top 25-ös zenei listát az alábbi keresőszavak alkotják:

  1. justin bieber
  2. john lennon
  3. lady gaga
  4. dynamite
  5. waka waka
  6. teenage dream
  7. love the way you lie
  8. katy perry
  9. airplanes
  10. rihanna
  11. shakira
  12. selena gomez
  13. miley cyrus
  14. taylor swift
  15. just the way you are
  16. we no speak americano
  17. nein mann
  18. akon
  19. idol 2010
  20. panamericano
  21. like a g6
  22. x factor
  23. sean banan
  24. ben 10
  25. david guetta

Justin Bieber őrület, Lady Gaga és John Lennon

Talán meglepő, de a mai gyerekek szemében mégis bírhatnak némi értékkel a régebbi korok előadói, hiszen a top 25-ben jutott hely John Lennon számára is, Lady Gaga és a szívtipró Justin Bieber mellett. Tavalyi évben volt a zenei ikon halálának 30. évfordulója, ezzel megelőzte Lady Gagát a toplistán, de Justint nem sikerült legyőzni. A fiatal előadó ugyanis hihetetlen népszerűségnek örvend minden országban.
A legnépszerűbb keresőszavak között szerepelt a magyar gyerekek körében is népszerű Shakira "Waka Waka" és Katy Perry "Teenage Dream" című száma, míg Eminemnek is sikerült bejutnia a top 25-be a " Love the way you lie" című dalával.

A nemzetközi slágerlistát Taio Cruz "Dynamite" című száma vezeti

Bár a kutatásban szereplő, szórakozásra vonatkozó top 25-ös listából tizenhármat popszámok alkotnak, a legnépszerűbb zenei stílus idén mégis inkább az R&B volt. A tinédzserek körében egyöntetűen a "Dynamite" szám tarolt, az utána következő top 10 slágert pedig az alábbi számok alkotják:
  1. Dynamite, Taio Cruzl
  2. Waka Waka, Shakira
  3. Teenage Dream, Katy Perry
  4. Love the Way You Lie, Eminem (Rihanna közreműködésével)
  5. Airplanes, B.o.B.
  6. Just the Way You Are, Bruno Mars
  7. We No Speak Americano Written in the Stars, Tinie Tempha (Eric Turner közreműködésével)

"A gyerekek tényleg el szeretnék készíteni a házifeladatot, de valami mégis mindig elvonja a figyelmüket..."

Nehéz dolga van a szülőknek, amikor a gyerekek számítógépezéséről van szó, hiszen az internet ma már nem csupán a szórakozáshoz, hanem gyakran a tanuláshoz is elengedhetetlen eszköz.
"Fontos, hogy belelássunk gyermekünk életébe, hogy mit csinálnak az interneten, amikor egyedül hagyjuk őket. Sok szülő nem tudja eldönteni, hogy gyermeke valóban a házifeladatához szükséges anyagot gyűjti az interneten vagy csupán szórakozik. A Norton Online Family révén egy olyan eszközt ajánlunk, amelynek köszönhetően tájékozódhatnak, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a számítógép előtt, valamint figyelemmel kísérhetik internetezési szokásaikat" - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.
"Így talán könnyebben megismerhetjük zárkózott kamaszgyermekünket és közös párbeszédet kezdeményezhetünk az érzékenyebb témákról is." - tette hozzá Gombás László.

Norton Online Family
A magyar nyelvű Norton Online Family ingyenesen letölthető a Norton honlapjáról. http://hu.norton.com/theme.jsp?themeid=norton_online_familyAmerikában már egyre több szülő választja a prémium változatot, amely olyan további szolgáltatásokkal egészíti ki az internethasználat nyomon követését, mint például a YouTube és a Google monitorozása.
A Norton Online Family kifejlesztését gyermekpszichológusok és pedagógusokból álló szakértői gárda is segítette.

Metodológia:
A Norton által végzett felmérés 2010. augusztus 1. és december 1. között készült 23,3 millió online keresés kiértékelésével. Az anonim kutatás a Norton Online Family-t használó gyerekek körében készült 20 ország részvételével: Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, India, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Malajzia, Új Zéland, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság, és az Egyesült Államok.

A Symantec honlapja

1: Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, India, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Malajzia, Új - Zéland, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Anglia és az USA.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény