FőoldalÜzletA BBC Canon modellekkel bővíti HD eszközparkját
2011. január 17., hétfő ::

A BBC Canon modellekkel bővíti HD eszközparkját

A Canon bejelentette, hogy a BBC felvette az XF305 és XF300 típusú Full HD videokamerákat a jóváhagyott HD minőségű videokamerák listájára. Ez lehetővé teszi a Canon professzionális modellek használatát a BBC HD felbontású csatornáin vetítésre kerülő, Full HD minőségű műsorok készítésekor. A csatornánál a független gyártáshoz már 2010 júniusában jóváhagyták XF305 és XF300 használatát, mostantól azonban a belső BBC gyártások során is alkalmazhatóak a Canon modellek

Egy korábban elvégzett tesztelést követően a BBC Canon XF305 videokamerák vásárlása mellett döntött, így az első videokamera 2010 decemberében érkezett meg a műsorszolgáltatóhoz.

"Az XF300 sorozat készítésekor kifejezetten a professzionális területen szükséges kiváló képminőségre, az akadálymentes használatra, és a kompatibilitásra helyeztük a hangsúlyt, ezért a Canon számos műsorszolgáltatóval dolgozott együtt a videokamerák fejlesztése során. A BBC új beszerzései igazolják az ügyfelek igényeinek kiszolgálására irányuló elkötelezettségünket, valamint a szakértelmünket a képalkotás területén" - mondta Kieran Magee, a Canon Europe Ltd. szakmai marketingigazgatója.

Az XF305 és az XF300 videokamerák
Az XF305 és XF300 videokamerákat a Canon a 2010 áprilisában, a Las Vegasban megrendezett NAB kiállítás keretein belül mutatta be. Ezek az első olyan kézben tartható, fájlalapú modellek, amelyek az új MPEG-2 Full HD (4:2:2) felvételi kodeket használják, akár 50 Mib/s adatátviteli sebesség mellett.

A két, forradalmian új videokamera egyedi, Canon L-sorozatú HD videoobjektívvel rendelkezik, fejlett DIGIC DV III képfeldolgozást használ, illetve olyan ergonomikus kialakítással rendelkezik, amely fokozott hordozhatóságot és használhatóságot biztosít a felhasználók számára. Az 1/3-típusú Canon 3CMOS érzékelő rendszer garantálja a kivételes színhűséget, a széles dinamikatartományt, valamint az alacsony zajszintet.

A CompactFlash memóriakártyára rögzítő modellek számos szolgáltatással rendelkeznek, beleértve a gyors és lassú mozgásokat, illetve a széles körű, testre szabható lehetőségeket a kép- és működési beállítások terén.

A Canon honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény