FőoldalRendszerintegrátorCsatlakozások széles köre és kiváló rendelkezésre állás
2019. július 31., szerda ::

Csatlakozások széles köre és kiváló rendelkezésre állás

A Siemens egy új firmware (FW) 3.1-es verziót kínál a Simatic RTU3000C (távoli terminálegység, RTU) számára. Ez magában foglalja a Hart érzékelők kiterjesztett csatlakozási lehetőségeit, például áramlásvagy szintméréshez. A Hart / RS485 bővítőkártya támogatja mind a Modbus RTU-t, mind a Hart multidrop protokollt. A Hart vagy Modbus RTU készülékeknek ez a kényelmes és biztonságos távelérését biztosítja a Hart/RS485 bővítőkártya a Simatic PDM pedig a távoli karbantartást biztosítja. Az RTU3000C csatlakoztatása egy redundáns DNP3 masterhez növeli a rendelkezésre állást. A "Hart" a Highway Addressable Remote Transducer, az ipari terepi buszok szabványosított kommunikációs rendszere

Az RTU3000C különböző verziókban létezik, rugalmas csatlakozási lehetőségekkel a távvezérlő hálózatokhoz, pl. külső ipari routereken keresztül, mint a Scalance M vagy integrált UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) modem révén (RTU3030C/3031C). Az RTU3031C GPS-t is tartalmaz, ami támogatja az olyan alkalmazásokat, amelyeknek GPS-pozicionálásra van szükségük. A kompakt RTU-k optimálisak az alacsony energiaigényű működéshez, ezért ideális megoldás saját energiaforrásról való használatra olyan környezetben, ahol nincs vezetékes áram. A tápellátást akkumulátorok, napelemes akkumulátor vagy 12-24 V egyenáramú (közvetlen áram) tápegység biztosítja. A konfigurációja webalapú beállítással történik.

Felhasználóbarát távelérés

A kompakt Simatic RTU3000C távoli terminálegységekre ajánlott V3.1 firmware-rel használható a Simatic PDM. A PDM (Process Device Manager) egy gyártó független eszköz az intelligens szenzorok és terepi eszközök projekttervezéséhez, konfigurálásához, diagnosztikájához és karbantartásához. Ezek az opcionális Hart / RS485 bővítőkártyához Modbus RTU vagy Hart multidrop csatlakozón keresztül csatlakoznak, és így közvetlenül az RTU3000C-hez csatlakoznak. Ez felhasználóbarát távelérést tesz lehetővé a csatlakoztatott Modbus RTU vagy a Hart szenzorokhoz távoli karbantartási alkalmazásokhoz. A külső állomás által begyűjtött folyamatadatok időbélyeggel vannak ellátva, és így továbbítódnak a vezérlőközpontba távvezérlő protokollok révén, mint a DNP3, IEC 60870-5-104, Sinaut ST7 vagy a TeleControl Server Basic. Természetesen a távcsatlakoztatáson át leolvasás is lehetséges.

Hatékonyabb titkosítás és gyors csatlakozás

A V3.1 firmware-verzióval az RTU3000C támogatja a redundáns DNP3 masterhez való csatlakoztatását. Ezenkívül támogatja a funkció blokkok bővített mennyiségi struktúráit és a memória biteket (digitális/analóg).

Egyéb tulajdonságai közül megemlítendő a hatékony titkosítási mechanizmusa (ECDHE-RSA és ECDHE-ECDSA) TLS (Transport Layer Security) csatlakozás, a titkosított adatátvitel és VPN lehetősége (Virtual Private Network), gyorsabb csatlakozás a mobil kommunikációs hálózatba, valamint kiegészítő naplózási funkciók.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény