FőoldalRendszerintegrátorÚj, kisméretű RFID olvasó
2018. december 28., péntek ::

Új, kisméretű RFID olvasó

A Siemens új RFID (rádiófrekvenciás azonosító) olvasóval bővítette az UHF (ultra magas frekvencia) hullámhosszon működő Simatic RF600 portfólióját. A Simatic RF615R rendkívül kisméretű (133×155×45 mm), belső, cirkulárisan polarizált antennával és kiegészítő antennacsatlakozóval is rendelkezik. A külső antennacsatlakozó segítségével kisebb RFID kapuk is kialakíthatók költséghatékony módon

A készülék támogatja az OPC UA-t mint IoT (Dolgok Internete) interfészt, és az OPC UA AutoID Companion Specification V1.0 adatmodellen keresztül kommunikál. Ez lehetővé teszi a független, szabványosított kommunikációt az automatizáláson belül, és a Ruggedcom RX1400 vagy CloudConnect funkcióval rendelkező, más ipari IoT gateway használatával a szabványosított kapcsolódást a felhőalapú alkalmazásokhoz – például a nyílt, felhőalapú IoT operációs rendszerhez, a MindSphere-hez. A gyűjtött adatok elemzésével átláthatóvá és követhetővé válnak a legfontosabb mutatók, például üzemi rendelkezésreállás, eszközkihasználtság vagy energiatakarékosság. Ennek révén optimalizálható a beszállítói lánc működése, és javítható a minőség és hatékonyság például a gyártás, a logisztika, és az eszközkezelés terén és egyéb területeken.

A már bevált „UHF for Industry” algoritmusoknak köszönhetően a felhasználók a berendezést rendkívül megbízhatóan működtethetik, még gyenge rádióvételi körülmények között is. A körkörösen polarizált antennával az olvasó nagyfokú rugalmasságot nyújt az RFID transzponderek elhelyezésében. A digitális input és digitális output révén a Simatic RF615R egy egyszerű trigger opciót kínál az elosztott olvasási pontokhoz, valamint helyi beavatkozás lehetőségét az olvasási eseményekre. A konfiguráció, az üzembe helyezés és a diagnosztikai eszközök a megszokott módon, böngészőn keresztül érhetők el, biztosítva a gyors és hatékony működtetést. Az üzemek rendelkezésre állását javító további funkciók között találjuk a folyamat közbeni (in-process) diagnosztikát és a naplózott diagnosztikai előzményeket. Az új olvasó ideális megoldás a gépgyártáshoz és üzemtervezéshez illetve futószalagos technológiákhoz. Az IP67 magas védelmi fokozatának köszönhetően a Simatic RF615R kemény ipari környezetben is használható.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény