FőoldalRendszerintegrátorBevetésen a Cube67 a sortimat Handling Systemsnél
2018. december 15., szombat ::

Bevetésen a Cube67 a sortimat Handling Systemsnél

„Kevés hely a kapcsolószekrényben és a gépben, a kérés, hogy legyen rövid az installációs idő, és a cél, hogy maximalizálják a berendezések rendelkezésre állását” – ezek az ambiciózus keretfeltételek határozzák meg a villamosmérnökök munkáját a sortimat Handling Systems cégnél St. Georgenben. A Murrelektronik moduláris felépítésű Cube-rendszerében megtalálták a megfelelő installációs koncepciót anyagmozgató gépeikhez: nagyon rugalmas és ezért minden konkrét követelményhez „testreszabható”

A Fekete-erdőben, St. Georgenben található sortimat Handling Systems cég különböző alkalmazási területekre készülő „ipari anyagmozgatási technikai” gépek vezető gyártója. Gépeik segítségével kisebb méretű alkatrészek, pl. csövek vagy buborékfóliás csomagolások juttathatók el, csomagolhatók nagyobb egységekbe, majd raklapokra. A gépek nagyon precízen, gyorsan és megbízhatóan dolgoznak. Nagyon gyakran gyógytechnikai alkalmazásokban használják őket. A sortimat Handling Systems ügyfelei sokszor maguk a gyógyszeripari vállalatok, vagy olyan cégek, amelyek komplett gyártósorokat készítenek a gyógyszeripar számára. Az anyagmozgató gépek szériában készülnek, sok esetben azonban a vevők speciális követelményeinek is eleget kell tenni a gyártás során.

A gépek decentrális installációs megoldásainak megvalósításakor a sortimat Handling Systems és a Murrelektronik sikeresen működik együtt. Mindehhez a Murrelektronik Cube-rendszerét alkalmazzák. A sortimat Handling Systems a kapcsolószekrényben a helytakarékos Cube20 terepibusz-állomást használja, a gépben a moduláris Cube67 terepibuszrendszert. A sortimat Handling Systems ezzel a legkorszerűbb installációs megoldással – nagy technológiai előrelépést téve – váltotta ki a klasszikus, egyeres kábelezést a gépeiben.

A sortimat Handling Systems villamosmérnökei több okból is amellett döntöttek, hogy a Murrelektronik Cube67 termékével valósítják meg a decentralizált installációs megoldást. Fontos szempont volt, hogy a gépekben legtöbbször csak nagyon kevés hely van. Ilyenkor nagyon előnyösek a kompakt kialakítású Cube67-modulok. Az egyes M8vagy M12-csatlakozók installáción belüli tetszőleges, a felhasználás céljától függő bevagy kimenetként való programozásának köszönhetően a modulok multifunkcionalitásával további helyet spórol meg, és az installáció, valamint a költségek szempontjából is előnyösebb, mint a tisztán két be-, ill. kimeneti modullal történő megoldás. A szelepszigetek rendszerbe való integrálása is gyorsan elvégezhető anélkül, hogy külön terepibusz-csatlakozásokat kellene létesíteni. Az egykábeles technológia – a Cube67-nél egy rendszerkábelen át történik az adatátvitel és az áramellátás – csökkenti a helyigényt a kábelcsatornákban és leegyszerűsíti az installációs munkát.

murrelektronik 18 8 1

Mivel a sortimat Handling Systems tálcarakodói és raklapozói nagyon rugalmas egyedi megoldásokkal dolgoznak, és pl. különböző megfogókkal vannak felszerelve, a cég arra is ügyel, hogy az átállási idők rövidek legyenek. Ehhez nagy segítséget nyújt a Cube67 „Machine Option Management (MOM)“-rendszere, mert hozzájárul, hogy a szerszámcserét követően a gép a lehető legrövidebb időn belül ismét dolgozhasson. A MOM-rendszerrel a hardver és a szoftver konfigurálása egy szabványosított maximális konfiguráció alapján történik. Üzem közben aztán adott pillanatban csak aktiválni kell a szükséges modulokat. A sortimat Handling Systems a Cube67 segítségével megelőzi a nem tervezett gépleállásokat: a gyors hibakereséshez kihasználják a Cube67 sokrétű diagnosztikai lehetőségeit a vezérlésen keresztül (HMI-kijelzés), valamint a terepen (az adott csatlakozónál található LED).

További fontos ok a Cube-rendszer alkalmazása mellett a rendkívül nagy variációs lehetőség a különböző modulokkal. Mindegy, hogy milyen követelményeket kell teljesíteniük a villamosmérnököknek a decentrális installációs koncepciójukban, kifejezetten nagy a valószínűsége, hogy találnak hozzá a Murrelektroniknál egy standard modult, és ezzel együtt egy gyorsan megvalósítható megoldást. Mivel kiváló az együttműködés a Murrelektronikkal, a termékek minősége első osztályú és a szerviz is megbízhatóan működik, a sortimat Handling Systems a Cube alkalmazásával rugalmasan tud reagálni a megváltozott piaci követelményekre is.

A Murrelektronik Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény