FőoldalRendszerintegrátorHerne-ben épít kulcsrakész kombinált ciklusú erőművet a Siemens
2018. augusztus 23., csütörtök ::

Herne-ben épít kulcsrakész kombinált ciklusú erőművet a Siemens

A Siemens és a STEAG GuD Herne GmbH július 31-én együttműködési megállapodást írt alá egy kombinált ciklusú erőmű kulcsrakész építéséről, amely távhő elvétellel is rendelkezni fog. Egyúttal hosszú távú karbantartási megállapodást is kötöttek. A Herne 6 névre keresztelt projekt erőműinek a villamosenergia teljesítménye meghaladja majd a 600 MW-ot. Gőzelvételre is sor kerül, ezt a hőenergiát Németország Rajna–Ruhr nagyvárosi régiójának távhűtő hálózata fogja hasznosítani. Korábban még soha sem volt példa arra, hogy egy erőművi blokk önmagában 400 MW távfűtési teljesítményt szolgáltasson kombinált ciklusú üzemben. A felhasznált földgáz együttes üzemanyag-hatékonysága túllépi a 85%-ot, így az erőmű a világ egyik legnagyobb hatásfokú és leginkább környezetbarát erőműve lesz

Fővállalkozói minőségében a Siemens a STEAG tulajdonában álló jelenlegi erőmű telephelyén építi fel az erőművet Herne városában, Észak-Rajna–Vesztfália tartományban. Az erőmű fő berendezései Németországban készülnek: a gőzturbina és a generátor Mülheimben, míg a H-osztályú gázturbina a berlini gázturbinagyárban. Az új gáztüzelésű CHP erőmű 2022 tavaszán lép üzembe, a tervek szerint villamos energiát termel és egyidejűleg megbízható távhőszolgáltatást biztosít a Rajna–Ruhr régióban.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elnyertük ezt a projektet egy ilyen bonyolult piaci környezetben” mondta Willi Meixner, a Siemens AG Power and Gas divízió vezérigazgatója. „Ez a siker is rámutat arra, működik az a stratégiánk, hogy ügyfeleinkkel szoros együttműködésben dolgozunk ki projekteket. A környezetbarát, gáztüzelésű CHP erőművek, mint például a Herne 6, fontos szerepet tölthet be Németországban az új energiamixre való átállás további végrehajtásában. Így már tervezünk további projekteket és rendkívül fontos, hogy megszülessen a szükséges jogi biztonság.”, tette hozzá Meixner.

Meggyőződésünk, hogy a Siemens a megfelelő partner ebben a fontos és úttörő projektben”, mondta Joachim Rumstadt, a STEAG GmbH igazgatóságának elnöke. „Korábbi projektek során folytatott sikeres együttműködéseinkből tudjuk, hogy a Siemens kitűnő szaktudással rendelkezik az erőműépítés területén”.

További információ az SGT5-8000H gázturbináról

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény