FőoldalRendszerintegrátorSIL rendszerekben távolról is kezelhető nyomástávadók
2018. augusztus 01., szerda ::

SIL rendszerekben távolról is kezelhető nyomástávadók

A Siemens bemutatja a Sitrans P320/420 nyomás távadókat, melyek a piacon elsőként SIL tanúsított biztonsági rendszerekben távolról is kezelhetőek, lerövidítve ezzel az üzembe helyezéshez szükséges időt. A Simatic Process Device Manager (PDM) segítségével a SIL (safety integrity level) tanúsított eszközök üzembe helyezése a vezérlő helységből is elvégezhető, azaz a kezelő személyzetnek nem szükséges az üzem különböző pontjain levő készülékeket a helyszínen beállítani. Erre azért van lehetőség, mert az új generációs nyomás távadókat már az IEC 61508 szabványnak megfelelően, SIL 2/3 rendszerekben történő felhasználásra fejlesztették ki. A piacon beszerezhető többi eszközzel szemben ezeknél a távadóknál hosszabb az ellenőrzési időköz is, így jelentősen csökken a karbantartási költség

A HART7 kommunikációval rendelkező Sitrans P távadók felkészültek a digitalizációra. Az új adatgyűjtő funkcióknak és az eseményvezérlésnek köszönhetően mélyre ható szabályozási és elemzési képességeket kínálnak a felhasználó számára. A készülékek rövidebb válaszideje felgyorsítja a szabályzórendszer változó technológiai jellemzőkre adott reakcióját, így fokozza a folyamatok hatékonyságát.

A Sitrans P320/420 felhasználóbarát jellemzői közé tartozik a nagyobb és továbbfejlesztett kijelző, amely a főképernyőn tájékoztatást ad a készülék állapotáról is. A beállítás a négy nyomógombos programozásnak, a Namur NE107 támogatásnak és az üzembe helyezési varázslónak köszönhetően kényelmes és gyors.

Kiviteltől függően a 20 mbar és 700 bar közötti mérési tartománnyal a Siemens nyomás távadó portfoliójának új tagjai még szélsőséges feltételek mellett is megbízható eredményeket biztosítanak. A készülékek különösen jól használhatók olyan alkalmazásoknál, ahol a biztonság kritikus fontosságú, például a vegyiparban, az olaj- és gáziparban, valamint a villamosenergia-termelésben. Emellett természetesen a Sitrans P320/420 minden más iparágban is jól hasznosítható.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény