FőoldalRendszerintegrátorTávvezérlő egység beépített GPS funkcióval
2018. július 24., kedd ::

Távvezérlő egység beépített GPS funkcióval

A Siemens új hardverrel és szoftverrel bővíti a Simatic RTU3000C termékcsaládba tartozó távvezérlő berendezéseinek lehetséges felhasználásait: Az új Simatic RTU3031C (távoli terminálegység/RTU) integrált GPS-funkcióval rendelkezik, amellyel összehasonlítja az alapértéket a tényleges állapottal. Ezzel nemcsak statikus alkalmazásokhoz, például a vízellátó ágazatban használt elosztott mérési pontok monitorozására használható, hanem olyan mobil alkalmazásokhoz is, amelyeknél szükség van helymeghatározási funkciókra

Ebbe beletartozik például az úszó hajózási jelzések pozíciójának figyelése vagy a konténerek nyomon követése is. Ezen kívül a Siemens egy olyan bővítőkártyát is forgalomba hoz, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók legfeljebb nyolc további szenzort kapcsoljanak a távvezérlő egységekre. A termékcsalád új belső vezérlőprogramja új funkciókat is kínál a felhasználóknak, például kapcsolódást redundáns vezérlőközpontokhoz, illetve új funkcióblokkokat a folyamatértékek statisztikai kiértékeléséhez.

A kompakt és robusztus Simatic RTU3000C távvezérlő egységeket kifejezetten önálló energiaellátásról való üzemelésre tervezték áramforrással nem rendelkező környezetekhez, és alacsony energiafogyasztású működésre optimalizálták. A berendezések redundáns áramellátásról üzemeltethetők, például legfeljebb hat elem modulról vagy napelemmel tölthető akkumulátorról. Használatuk szélsőséges környezeti feltételek mellett is lehetséges, például -40 °C és +70 °C közötti hőmérsékleten vagy elárasztott helyen (IP68 védelmi osztály). A Simatic RTU3031C készülékkel a Siemens olyan RTU-val bővíti ezt a termékcsaládot, amely GPS-antennához csatlakoztatható és amely GPS-jelek alapján helymeghatározási és időmérés szinkronizálási funkciókat biztosít. A felhasználók így figyelemmel kísérhetik a folyamatok adatait, például a feltöltési szintet, az aktuális szintet és az áramlást, valamint a nyomást és a hőmérsékletet távoli vagy akár mobil mérési pontokon. Az RTU3031C beépített UMTS-modemmel rendelkezik, amellyel az összegyűjtött adatokat idővagy esemény-orientált módon továbbítani lehet egy vezérlőközpontba. Az RTU3000C termékcsalád összes többi távvezérlőegységéhez hasonlóan az új készülék nemcsak adatközponthoz csatlakoztatható távvezérlési protokollokkal (IEC 60870, DNP3, Sinaut ST7 és TeleControl Basic), hanem adatok naplózására is használható. Ezen kívül az összes mért folyamatérték belső memóriában vagy SD-kártyán is tárolható, és szükség szerint távolból kiolvasható web alapú felügyeleti szolgáltatással, illetve közvetlenül továbbítható biztonságos fájlátvitellel vagy e-mailben előre meghatározott partnereknek. Az integrált bemenetekkel és kimenetekkel a szenzorok közvetlenül csatlakoztathatók. A termékcsaládban ez az egyetlen olyan készülék, amely a szokásos négy analóg bemeneten (AI), digitális bemeneten (DI) és négy DQ-n kívül nagy sebességű szilárdtest jelfogóként tervezett négy további digitális kimenetet (DQ) kínál.

Az RTU3000C termékcsalád új bővítőkártyája lehetővé teszi nyolc további szenzor csatlakoztatását Modbus RTU egységen keresztül. A kártya felhasználható a termékcsalád összes termékváltozatával, például a Sitrans FM MAG8000 készülékkel átfolyásmérési célokra. Ez kedvező számos ágazat felhasználói számára, akik szeretnék kiaknázni a szenzorok által biztosított további (pl. diagnosztikai) információk előnyeit. Az új V3 belső vezérlőprogram számos fejlesztést kínál, például csatlakozási lehetőséget vezérlőközpontokhoz redundáns IEC 60870 mester egységekkel, a web alapú felügyelet és felhasználókezelés bővítését, DNP3 protokollal történő WAN-csatlakozást, és OpenVPN nélküli IEC 60870 protokollal történő működést, hogy az RTU3030C vagy RTU3031C készülékeket olyan kapcsolatokon át is üzemeltetni lehessen, amelyeket mobilszolgáltatók már titkosítottak (privát APN-ek). Ezen kívül a felhasználók új funkcióblokkokat használhatnak statisztikai funkciókhoz, impulzussorozat kimenetet periodikus jelek pontos vezérléséhez, valamint a modul üzemi állapotának felügyeletére szolgáló funkciókat is (pl. biztonságos leállítás, újraindítás stb.). Ez lehetővé teszi, hogy az összeköttetés gyorsabban épüljön fel titkosított kapcsolatok esetén.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény