FőoldalRendszerintegrátorFrekvenciaváltók mobil paraméterezése
2018. július 20., péntek ::

Frekvenciaváltók mobil paraméterezése

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal ismegoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét

A drivesConnect alkalmazás az Eaton már ismert, azonos nevű szoftverének a funkcionalitásán alapul. A felhasználók az Android és iOS alkalmazáson keresztül egyaránt elérhetik a frekvenciaváltók felhasználóbarát paraméterstruktúráját, továbbá adatkészleteket hozhatnak létre és szerkeszthetnek. Az alkalmazás tartalmazza az asztali verzió felügyeleti és vezérlési funkcióit is. Az alkalmazás használható például a frekvenciaváltók működtetésére vagy diagnosztizálására.

Bluetooth-on keresztül vagy a modern Near Field Communication (NFC) szabványok segítségével két adatkészlet is átvihető a mobilkészülékről az Eaton DX-COM-STICK-re. Az NFC-n keresztüli adatátvitel engedélyezéséhez a mobilkészüléket a DX-COM-STICK-től pár centiméteren belül kell elhelyezni (áramtalanított állapotban). Az NFC szabványok használata nemcsak gyors adatátvitelt tesz lehetővé, hanem biztonságosabbá is teszi a folyamatot. A paraméterek átadásának végső lépésként a sticket egyszerűen be kell dugni a megfelelő frekvenciaváltóba.

Az Eaton DX-COM-STICK egy Bluetooth-os kommunikációs stick, amelyet kifejezetten a PowerXL frekvenciaváltók paramétereinek az átvitelére fejlesztettek ki. Az integrált COM porton keresztül csatlakozik a frekvenciaváltókhoz. Az NFC technológia bevezetése során a sticket átalakítottuk, így az megfelel az iOS új Bluetooth szabványainak.

Az átalakított DX-COM-STICK és a DB1 2018 eleji megjelenésével párhuzamosan az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz az Apple App Store-ból (iOS esetén) és a Google Play Store-ból (Android rendszerek esetén).

Az Eaton kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény