FőoldalRendszerintegrátorÁramellátó rendszer órákig tartó feszültségkiesések ellen
2018. március 22., csütörtök ::

Áramellátó rendszer órákig tartó feszültségkiesések ellen

A Siemens egy új kiegészítő modullal szünetmentes egyenáramú (DC) tápegységgé korszerűsítette a cég Sitop PSU8600 áramellátó rendszerét. Ennek érdekében az új UPS8600 egyenáramú szünetmentes tápegység (DC UPS) modul a BAT8600 akkumulátor modulokban tárolt energiát használja fel ahhoz, hogy áramkimaradás esetén működőképes állapotban tartsa a rendszert, a puffer modulok által lehetővé tett áthidalási időt pedig a korábbi néhány percről több órára növeli. A PSU8600 egységnek maximum 36, egyenként 4 és 28 V között állítható kimenete van, és mindegyik pufferelhető áramszünet esetén

Arra is lehetőség van, hogy bizonyos kimeneteket szelektív módon lezárjanak, hogy nagy terhelések esetén a lehető legnagyobbra növeljék a pufferelési időt. A Sitop PSU8600 különösen jól használható olyan alkalmazásoknál, ahol szigorú követelményeket támasztanak a megbízhatósággal és az egyszerű integrálhatósággal kapcsolatban. Ilyen terület például az autó-, élelmiszer- és gyógyszeripar, valamint berendezések és különleges célú gépek gyártása. Az új UPS8600 nagyobb rendelkezésre állása következtében ez a tápegység ideális megoldás a vegyipari, továbbá az olaj- és gázipari feldolgozást megvalósító alkalmazások esetén is.

A rendszer-csatoló egység (System Clip Link) használatával a DC UPS modul egyszerűen beépíthető a Sitop PSU8600 rendszer hálózatába. Az akkumulátor modul telepítésére hálózaton kívüli, falra szerelhető egységet használnak. A modult pozitív és negatív vezetéken, valamint az energiatároló csatolóegység (Energy Storage Link) két huzalán keresztül kötik össze az UPS8600 rendszerrel. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a rendszer automatikusan felismerje az akkumulátor típusát, és meghatározza az akkumulátor töltési állapotát. Az intelligens akkumulátor-irányító rendszer révén hőmérséklettől függő töltés valósítható meg, aminek segítségével növelhető az akkumulátor élettartama. Az akkumulátor modulokat ólom vagy lítium-vasfoszfát telepekkel szerelik fel, melyek kapacitása 380 illetve 264 Wh. A felhasználók akár öt BAT8600 akkumulátor modult is csatlakoztathatnak egy UPS8600 rendszerhez annak érdekében, hogy tovább növeljék az áthidalható hálózati áramkimaradás időtartamát. A lítium technológiát használó BAT8600 akkumulátor modul különösen hosszú élettartamot biztosít még magasabb környezeti hőmérsékletek esetén is.

A Profinet szabványnak és az OPC UA egységesített architektúrának megfelelő alap PSU8600 modulon keresztül a DC UPS bármikor tud kommunikálni gyakorlatilag bármilyen automatizálási rendszerrel. A felhasználók közvetlenül válaszolhatnak a működési móddal (hálózati vagy puffer üzem), a töltési állapottal, a puffer készenlétével vagy az akkumulátor csere szükségességével kapcsolatos üzenetekre és diagnosztikai információkra. A hálózatba integrálás révén több PC is biztonságosan lekapcsolható az UPS8600 használatával.

A mérnöki munkák rendkívül kényelmesen végezhetők a TIA (teljesen integrált automatizálási) portálon keresztül, míg a diagnosztikai funkciókhoz a WinCC Faceplates vagy a Simatic PCS 7 könyvtár használható. Most készül az új szoftver, ami nyílt integrációt tesz lehetővé ethernet hálózaton vagy az OPC UA egységesített architektúrán keresztül, kényelmes és rendszer-független mérnöki, üzemeltetési és megfigyelési funkciókat biztosítva.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény