FőoldalRendszerintegrátorA gépek életben tartása
2018. március 21., szerda ::

A gépek életben tartása

Kevés dolog bosszantóbb és drágább a gépek és berendezések nem tervezett leállásánál. A Murrelektronik cég Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrása a nagy teljesítményű Emparro tápellátási rendszer kiegészítéseként életben tartja a gépeket azzal, hogy áramkimaradás esetén megszakítás nélkül átállítja az ellátást akkumulátoros forrásra. A szünetmentes áramforrásra fordított beruházás gyakran már az első elkerülhető leálláskor megtérül

A szünetmentes áramforráshoz 40 Ah kapacitású külső ólomakkumulátorok csatlakoznak, ami hosszú áthidalási időt tesz lehetővé. Igény szerint 20 vagy 40 A-es változat is alkalmazható. A szerelés szerszám nélkül zajlik, a 20 A-es változat pedig mindössze 65 mm-es szélességével rendkívüli kis helyet vesz igénybe a kapcsolószekrényben.

Predictive Maintenance – tájékoztatás a kiesés előtt

Az Emparro ACCUcontrol folyamatosan figyeli a csatlakoztatott akkumulátor belső ellenállását. A határérték túllépésekor a készülék egy jelzőérintkezőn keresztül figyelmeztető jelzést ad. Ekkor az akkumulátor cseréje a következő szervizelés időpontjára betervezhető. Az ilyen előrejelző információk segítenek elkerülni a nem tervezett kieséseket és a szerviztechnikus váratlan riasztását.

Minél hűvösebb, annál jobb

Az akkumulátorok szeretik az alacsony hőmérsékletet. Ekkor nagyobb teljesítmény leadására képesek és hosszabb élettartamúak. Ennek érdekében az akkumulátorok töltésére az Emparro ACCUcontrol segítségével kontrollált hőmérsékleti viszonyok mellett kerülhet sor. Ehhez a készülék a töltési zárlati feszültséget a környezeti hőmérséklethez igazítja. Ennek köszönhetően – akár magasabb környezeti hőmérséklet mellett is – az akkumulátorok maximális élettartama érhető el.

Egyszerű csatlakoztatás ipari számítógépekhez

Az Emparro ACCUcontrol egyszerűen, mini USB csatlakozón keresztül ipari számítógépekhez csatlakoztatható. Ez azt jelenti, hogy:

  • hálózatkimaradás esetén az ipari PC kontrollált módon állítódik le,
  • az akkumulátor hálózati feszültsége és töltöttsége élőben felügyelhető,
  • az üzemállapotok naplófájlban dokumentálhatók,
  • az üzemi paraméterek egyszerűen, könnyedén beállíthatók.

Szünetmentes áramforrásmodul, vagy kondenzátoralapú puffermodul?

murrelektronik 18 2 1„Az Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrás a megfelelő megoldás arra az esetre, ha hosszabb áramkimaradást kell áthidalni anélkül, hogy a gyártásban kiesés vagy leállás következne be. A külső csatlakoztatású ólomakkumulátorok akár órákban mérhető áthidalási időket tesznek lehetővé. Az Emparro Cap ultrakondenzátorokon alapul, mely a teljes élettartama alatt nem igényel karbantartást, és akkor tekinthető optimális megoldásnak, ha megfelelő erőnek kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy a gépek és a vezérlések strukturált módon legyenek lekapcsolhatóak.”
Manuel Senk,
Business Development Manager

A Murrelektronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény