FőoldalRendszerintegrátorDigitális platformmal a hajtásrendszerek teljesítmény-optimalizációjáért
2018. március 14., szerda ::

Digitális platformmal a hajtásrendszerek teljesítmény-optimalizációjáért

A Sidrive IQ, a Siemens új digitális platformja a hajtás adatok kiértékelésére és felhasználására a MindSphere segítségével. A platform, az ipar széles skálájánál alkalmazott felhő alapú, nyílt IoT operációs rendszerre épül. A hálózatra kapcsolt hajtásrendszerek közvetlen hozzáférést biztosítanak az ipari termelést és karbantartást támogató új funkciókhoz. Az eredmény: fokozott termelékenység, megbízhatóság a hajtásrendszer teljes életciklusa során. A Sidrive IQ számos iparág alkalmazásait támogatja

Az idei Hannoveri Vásáron a Siemens egy kisfeszültségű hajtásrendszer példáján keresztül fogja bemutatni az új Sidrive IQ digitális platformját. A jövőben a Sidrive IQ funkciói elérhetőek lesznek közép- és nagyfeszültségű hajtásrendszereknél is, továbbá a már meglevő és üzemelő rendszerek korszerűsítésére is használhatóak lesznek.
Az új Sidrive IQ digitális platform lehetővé teszi az automatizált működésfelügyeletet. Rendszerparaméterek segítségével nagyobb átláthatóságot biztosít, és lehetővé teszi a gépek üzemeltetői számára, hogy betekintést nyerjenek a telepített hajtásrendszerükbe.

Kisfeszültségű motorok esetén a Simotics Connect-hez hasonló megoldások használatával fontos működési adatok nyerhetőek ki, melyek segítségével meghatározható a rendszer aktuális állapota. Erre támaszkodva a felhasználók kiértékelhetik és orvosolhatják a működési hibákat, óvintézkedéseket hozhatnak a nem tervezett leállások elkerülésére, és általában véve tökéletesíthetik a karbantartási tevékenységek tervezését és végrehajtását.

A Sidrive IQ használatával a mért adatok és a digitális ikrek közötti kölcsönhatás eredményeként rendelkezésre állnak mért értékek, állapotok, működést jellemző fő teljesítménymutatók (KPI-k), szervizelési üzenetek, termékre vonatkozó műszaki adatok és pótalkatrészekkel kapcsolatos információk. Ezzel nemcsak az adatgyűjtéshez szükséges időt és fáradságot takarítjuk meg, hanem egyszerűsödik a vizuális elemzés és lehetővé válik a szakképzett személyzet gyorsabb beavatkozása is mind a termelés, mind a karbantartás során, legyen szó akár egyetlen hajtásrendszerről, akár a telepített rendszerek egész flottájáról. A működési, állapot és karbantartási információk összehasonlítása nem csupán különböző rendszerek között, de több helyszínt is felölelve szilárd alapot kínál az ügyfélfolyamatok optimalizálásához. A Sidrive IQ révén a Siemens ideális platformot biztosít a hatékonyabb és termelékenyebb hajtástechnológia megvalósításához.

A digitalizációs portfóliót az előre definiált szolgáltatáscsomagok skálája teszi teljessé, mint például a Digital Check (digitális ellenőrzés), Expert Assistance (szakértői támogatás) és Expert Diagnostics (szakértői diagnosztika). Ezzel a kínálattal a Siemens lehetővé teszi a gyártók számára, hogy digitálisan összekapcsolják a hajtás szegmenseit, már a korai szakaszban meghatározzák a gyenge pontokat, orvosolják a rendszerhibákat, és optimalizálják szervizelési és karbantartási tevékenységeik tervezését.

A Sidrive IQ szolgáltatásaival a hajtásrendszerekre kifejlesztett digitális szolgáltatások portfóliója egyetlen forrásból kínál olyan digitális szolgáltatás spektrumot, amely tökéletesen illeszthető az ügyfelek egyedi igényeihez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény