FőoldalRendszerintegrátorHálózatba kapcsolódnak a Deutsche Bahn mozdonyai
2017. augusztus 17., csütörtök ::

Hálózatba kapcsolódnak a Deutsche Bahn mozdonyai

A DB Cargo AG azzal bízta meg a Siemenst, hogy mozdonyflottáját szerelje fel az állapot alapú, előrejelző karbantartáshoz szükséges eszközökkel. A korszerűsítés a Siemens 152-es sorozatú Eurosprinter ES64F mozdonyaira, valamint a 170-es és 191-es sorozatú Vectron típusú mozdonyokra vonatkozik. A 152-es sorozatú lokomotívok esetében a Siemens elvégzi a szükséges távmérő rendszerek utólagos modernizálását és az összes mozdonyt a DB Cargo által használt "TechLOK" rendszer segítségével kapcsolja hálózatba. A szerződés időtartama hat év

A távmérő rendszerek folyamatosan gyűjtik a mozdonyok állapotára vonatkozó adatokat. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával a Siemens Mobilitási Adatszolgáltató Központjának szakértői a DB Cargo munkatársaival közösen kifejlesztik a szükséges alkalmazásokat és adatelemző modelleket. Használni fogják a Siemens Railigent platformjának analitikai modelljeit is; ez a platform kapcsolódik a MindSphere nevű Dolgok Internete (IoT) operációs rendszerhez. A digitalizált adatok elemzése révén a kialakuló hibák és működési zavarok már egy korai fázisban azonosíthatók, így a mozdony tényleges állapota alapján rugalmasabban tervezhetők a karbantartó műhelyekben elvégzendő feladatok. A cél a lokomotívok rendelkezésre állásának és gazdaságosságának az optimalizálása.

"Flottánk digitalizációjával főként egy dologra helyezzük a hangsúlyt: az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatás minőségének további javítására, valamint a mozdonyok értékláncának optimalizálására. Már közel 1000 darab, "TechLOK" rendszerrel felszerelt mozdony üzemel a nemzetközi forgalomban. A Siemensszel létesített újabb együttműködés aláírásával fokozzuk a cél elérése érdekében tett erőfeszítéseinket" - jelentette ki Dr. Jürgen Wilder, a DB Cargo vezérigazgatója.

"A Deutsche Bahn-nal kialakított hosszú távú partneri viszony stratégiailag fontos számunkra. Az adatelemzés és a járműspecifikus szaktudás összekapcsolásával támogatjuk a Deutsche Bahn digitalizációs programját, és elősegítjük az általuk kitűzött cél, a száz százalékos rendelkezésre állás elérését" - mondta Johannes Emmelheinz, a Siemens vasúti szolgáltatások üzletágának vezérigazgatója.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény