FőoldalRendszerintegrátorÚj, akár 800 A-es szakaszoló kapcsolók továbbfejlesztett védelmi funkcióval
2016. december 20., kedd ::

Új, akár 800 A-es szakaszoló kapcsolók továbbfejlesztett védelmi funkcióval

3KF termékkínálatával a Siemens új, biztosítékkal ellátott szakaszoló kapcsolókat fejlesztett ki 800 A áramerősségig. A 3KD szériaszakaszoló kapcsolóival együtt, amelyek akár 1600 A kapcsolására is képesek, a Siemens Sentron portfoliójával immár lényegében a teljes kisfeszültségű energia-elosztó termékspektrumot lefedi. A moduláris kompakt eszközök egyaránt használhatók AC alkalmazásokhoz, így ipari üzemekhez, épületekhez és szélerőművekhez, valamint DC környezetben

A szakaszoló kapcsolók biztonságosan védik a felhasználókat a kapcsolószekrényekben végzett karbantartási és telepítési munkák során bekövetkező elektromos balesetekkel szemben. Amennyiben szükséges, az elülső vagy oldalpanelre szerelt működtető mechanizmusok lakattal lezárhatók. Így megakadályozható az engedély nélküli kapcsolás, illetve további védelem biztosítható. A Siemens a kapcsolókat ötféle méretben kínálja, amelyek mindegyike három- és négypólusú változatban is elérhető. A termékek megfelelnek a kisfeszültségű kapcsolóra vonatkozó IEC 60947-3 szabványnak, illetve a termékspecifikus EU termékbiztonsági irányelveknek.

A szakaszolók és terhelés kapcsolók szakaszoló kapcsolókként ismertek. A szakaszoló kapcsolók képesek ellátni, az előbb említett, mint két funkciót, illetve lehetővé teszik az elektromos berendezések be- és kikapcsolását, még terhelés alatt is. Ugyancsak felhasználhatók javítókapcsolóként, amennyiben a karbantartási tevékenység energiamentesített területen válik szükségessé. Az eszközök vészleállító kapcsolóként működnek a gyártósorokon, hogy meghibásodás esetén megvédjék a gépkezelőt, valamint főkapcsolóként is használhatók a szintielosztókban a hálózatról való lekapcsolódáshoz.

A 3KF szakaszoló kapcsoló számos védelmi rendszerrel rendelkezik. A kábelkapcsolat minden alkalmazás számára védelmet nyújt az aktív részekkel való érintkezéssel szemben. Az átlátszó érintésvédelmi fedeleken keresztül jól látható a biztosítékok aktuális állapota. Az ívhibák ellen becsúsztatható fáziselválasztók védenek, míg egy opcionális biztosítékmonitor jelzi az aktivált biztosítékokat, hogy a szükséges intézkedést haladéktalanul meg lehessen tenni.

A szakaszoló kapcsoló telepítése rendkívül egyszerű. Minden változat szerelőlapra rögzíthető. A 80 A alatti modellek emellett DIN sínekre is szerelhetők. A csatlakozás lehet kengyeles bekötőkapocs (80 A alatt) vagy lapos érintkező felület (80 A fölött). A beépített tesztfunkció ellenőrzi a vezérlőáramkörök vezetékezését a telepítés során. A kapcsolók konfigurációja gyorsan és könnyen módosítható, illetve bővíthető. Például könnyen hozzáadható egy nulla vezetőhöz alkalmazható átvezető , egy negyedik kapcsolható érintkező vagy föld (N-PE) terminál.

A portfóliót szolgáltatási és támogató termékek egészítik ki. A mechanikai és elektromos tervezéshez különböző CAX fájlok tölthetők le, köztük készülék áramút, bekötési rajzok, méretábrák és 3D modellek. A CAX letöltési segédlet rugalmas megoldást biztosít a közös tervezési eszközök összeállításához.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény