FőoldalRendszerintegrátorKis alkatrész – nagy haszon
2016. november 09., szerda ::

Kis alkatrész – nagy haszon

A Murrelektronik Modlink MSDD előlapi interfészei a rendszerüzemeltetők számára egyszerű és biztonságos hozzáférést biztosítanak a vezérléshez – a kapcsolószekrény ajtajának kinyitása nélkül. A csatlakozóaljzatok és adatcsatlakozók széles választéka nagyfokú rugalmasságot biztosít, a különböző rendszerek szerinti jóváhagyásoknak köszönhetően pedig a rendszer az egész világon használható

A vezérlések szoftverét gyakran hozzá kell igazítani az aktuális folyamatokhoz. Ehhez laptopot vagy diagnosztikai eszközöket kell csatlakoztatni a vezérléshez. Erre gyakran csak nyitott kapcsolószekrény mellett van lehetőség, ami végső soron időbe és pénzbe kerül. Ha működő üzem mellett kell módosításokat végezni, előfordul, hogy a szerviztechnikusok „ideiglenes kábelezéshez” folyamodnak, ami természetesen hibák lehetőségét hordozza magában, és csak szükségmegoldásnak tekinthető.

murrekeltronik 16 7 1A Modlink MSDD előlapi interfésszel mindez elkerülhető. A Modlink MSDD moduláris rendszerként épül fel: a fémből vagy műanyagból készülő, standardizált egyes vagy kettős keret a kapcsolószekrény házába integrálható. A keretekbe több mint 170-féle, az adott országban használt csatlakozóaljzatot és adatinterfészt (pl. SUB-D, RJ45, USB) tartalmazó betét illeszthető be. Bárhol is legyen a kapcsolószekrény – Kínában, Kanadában, Franciaországban vagy más országban –, a Murrelektronik rendelkezik a megfelelő megoldással!

Ennek a rendkívül széles választéknak köszönhetően több mint 100 000 kombinációs lehetőség áll rendelkezésre. Minden egyes keretben legalább egy országspecifikus hálózati csatlakozóaljzat és adatkommunikációs csatlakozó helyezhető el. Ha az adott alkalmazáshoz több csatlakozóaljzatra és interfészre van szükség, akkor a kettős keret jelenti a megfelelő megoldást. A Modlink MSDD magas, IP65-szintű védettsége biztosítja, hogy az előlapi interfészek zord körülmények között is biztonsággal alkalmazhatók legyenek. Az elektromágneses összeférhetőségi követelmények teljesítéséről árnyékolólemezek gondoskodnak.

Ipari környezetben a szabvány előírásai szerint 20 A áramerősségig hibaáramvédő szerkezeteket (RDC) kell alkalmazni, ezért a Modlink MSDD interfészbe a kereskedelemben megszokott, 2 pólusú megszakító integrálható. Ennek köszönhetően hiba előfordulása után a megszakító egyszerűen visszakapcsolható. Adatkommunikáció céljára a keret a konkrét igénynek megfelelően USB-A vagy RJ45 csatlakozóval szerelhető fel. Ezáltal egy teljes körű, védett áramcsatlakozással ellátott programozói interfész jön létre, ami egyedülálló megoldás a piacon.

A rendszer nemzetközi alkalmazása szempontjából különösen fontosak a különböző szabványok szerinti jóváhagyások. A kapcsolószekrényeknél már jól ismert kéttollú kulcsos zárású Modlink MSDD előlapi interfészek rendelkeznek a független UL-szervezet által kiadott cURus-tanúsítvánnyal. A különböző változatokra vonatkozó engedély ún. szerkezeti jóváhagyásnak minősül, azaz az új konfigurációjú kialakítások automatikusan rendelkeznek cURus-tanúsítvánnyal.

A Murrelektronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény