FőoldalRendszerintegrátorA Siemens új univerzális fényerőszabályzója
2016. augusztus 17., szerda ::

A Siemens új univerzális fényerőszabályzója

A Siemens új univerzális fényerőszabályzóval egészítette ki a cég Gamma instabus épületfelügyeleti rendszerét. A standard szabályozható fényforrások mellett ez a nagy teljesítményű, KNX szabványnak megfelelő fényszabályozó az utólag módosított, szabályozható LED lámpák vezérlésére is képes. A szabályozható LED-ek különböző fényerővel tudják megvilágítani az épületek egyes területeit

A Siemens új univerzális fényszabályozójába beépített környezet-vezérlési funkció lehetővé teszi, hogy a különféle helyzetekhez beállított fényerőszintet elmentsük a későbbi felhasználás érdekében. Az univerzális fényszabályozó egység a lámpagyártó cég előírásai szerint végzi a 230 V-os LED-ek szabályozását. A KNX szabvány szerinti kommunikációnak köszönhetően, amely hálózatba kapcsolja az épületfelügyeleti rendszer minden alkotóelemét, kibővülnek a szabályozható lámpák felhasználási lehetőségei. Az új univerzális fényszabályozó különösen alkalmas a csúcsminőségű lakóhelyi alkalmazások céljára, a hotelszobákban és a kereskedelmi épületek hivatalos tereiben történő felhasználásra, továbbá kiskereskedelmi termékbemutatók esetén.

Az univerzális fényszabályozó támogatja az ohmos, induktív és kapacitív terheléseknél a felfutó vagy lefutó él szerinti vezérlést is. A készülék automatikus terhelés-érzékelési funkcióval rendelkezik, és nem igényel minimális terhelést. Két csatornája van, egyenként 300 watt maximális kimeneti terhelhetőséggel, vagy pedig egy csatorna áll rendelkezésre, ahol a maximális kimeneti terhelhetőség 500 watt; a készülék a tápfeszültséget a KNX sínről kapja.

Túlmelegedés, túlterhelés vagy rövidzár esetén az univerzális fényszabályozó kikapcsol. A készülék minden csatornájához tartozik egy LED állapotjelző, ami mutatja az adott csatorna bekapcsolt, kikapcsolt, rövidzár, túlterhelt vagy túlmelegedett állapotát. Az egyéb funkciók között szerepel négyféle működési mód (normál üzemmód, 1-szintű időzítési mód, 2-szintű időzítési mód és villogó üzemmód), környezet vezérlés és üzemóra számláló. Az ETS mérnöki eszközszoftver (tervező- és üzembe helyező szoftver) 4-es és magasabb verziója használható a paraméterek beállítására és a készülék üzembe helyezésére.

A lakóépületi alkalmazások hagyományos izzó / halogén lámpáit és kompakt fénycsöveit, valamint a kereskedelmi alkalmazások kompakt kivitelű világítótesteit és fluoreszkáló vákuumcsöveit fokozatosan energia-takarékos LED fényforrásokra cserélik, amelyek többségénél a fényerő szabályozható. A hagyományos világítótestekkel összehasonlítva azt látjuk, hogy a LED fényforrások lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, és sokkal hosszabb az élettartamuk.

A Building Technologies divízió honlapja

A Gamma instabus épületfelügyeleti rendszer honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény