FőoldalRendszerintegrátorA Siemens fokozza a felhőkarcolók környezetbarát jellegét
2016. augusztus 10., szerda ::

A Siemens fokozza a felhőkarcolók környezetbarát jellegét

A Siemens még inkább környezetbarát (zöld) építménnyé teszi a világ második legmagasabb irodaépületét. A Taipei 101 nevű felhőkarcoló és a Siemens képviselői a közelmúltban írták alá azt az egyetértési nyilatkozatot (MoU), amely előkészíti a terepet a Siemens Navigator-nak, ennek az épületek számára kifejlesztett felhő alapú energia- és fenntarthatóság menedzselési platformnak a telepítéséhez

A Tajvan fővárosában, Tajpejben található Taipei 101 a világ második legmagasabb irodaépülete a maga 508 méteres magasságával. A 2004-ben befejezett felhőkarcoló a város egyik legfelismerhetőbb jellegzetessége. 2011-ben a Taipei 101 LEED Platina minősítést kapott az energia-hatékony és környezetbarát tervezésért. Ezt az tette lehetővé, hogy az előző évek során a Siemens jelentős mértékben hozzájárult a létesítmény kialakításához az épület-automatizálás és energia-hatékonyság terén.

A Navigator energia-gazdálkodási platform intelligens megoldások segítségével fokozza az épület hatékonyságát. A platform a Dolgok Internetét (Internet of Things) használja arra, hogy megszerezze az épülettel kapcsolatos adatokat, amiket aztán megfigyelnek, gyűjtenek és elemeznek. Ily módon a nyers adatokból olyan hasznosítható információkat állítanak elő, amelyek segítségével az épület tulajdonosai a működési költségek csökkentését eredményező energia stratégiákat dolgozhatnak ki. Többek között az épület üzemeltetői valós időben ellenőrizhetik az energiafelhasználást, továbbá gyorsan felismerhetik és megoldhatják a potenciális problémákat.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény