FőoldalRendszerintegrátorA Red Bull Racing Siemens szoftverrel készül fel a Forma 1 Magyar Nagydíjra
2016. július 21., csütörtök ::

A Red Bull Racing Siemens szoftverrel készül fel a Forma 1 Magyar Nagydíjra

A mai modern motorsportban a digitalizáció a siker kulcsa, és a folyamatos innovációk alapvető fontosságúak a világ Forma 1 versenyeiben való érvényesüléshez. A Red Bull Racing Siemens termékéletciklus-kezelő (Product Lifecycle Management, PLM) szoftvert használ annak érdekében, hogy a Daniel Ricciardo és Max Verstappen által vezetett autókat versenyről-versenyre egyre gyorsabbá és versenyképesebbé tegye, így izgalmas versenyre számíthatunk a Hungaroringen is. A digitalizáció segítségével a Red Bull Racing 2010 és 2013 között négy egymást követő évben nyerte el a konstruktőri (és az egyéni) világbajnoki címet

“Minden szezon úgy kezdődik, hogy egy versenyképes autót tervezünk és építünk az első versenyre, amelyet aztán továbbfejlesztünk, ahogy a szezon halad előre, hogy versenyről-versenyre egyre jobb legyen", mondta Zoe Chilton, a Red Bull Racing műszaki partnerségért felelős vezető menedzsere. "Az autóversenyzés a világ egyik “legidőkritikusabb” eseménye, amelyben a pályán elért siker egy komplex és megbízható, napi, de akár óránkénti határidőkkel is dolgozó fejlesztési folyamaton múlik.”

A sikeres versenyzéshez a Red Bull Racingnek a gyorsan változó motorsportban kell képesnek lennie arra, hogy az autók terveit rövid idő alatt módosítsa, és új alkatrészeket készítsen vagy szerezzen be, melyeket még tesztelni és finomhangolni kell a verseny előtt. A Red Bull Racing megalapítása óta együttműködik a Siemens-szel annak érdekében, hogy a tervezéstől a fejlesztésen át a gyártásig és támogatásig terjedő folyamatait optimalizálja. A csapat autóit teljes egészében a Siemens PLM szoftvercsomag részét képező NX-ben tervezik.

A Siemens PLM szoftverek segítségével a Red Bull Racing jelentős mértékben csökkentette a prototípus-készítés szükségét és az anyagveszteséget. Ezen túlmenően a tervezés és a gyártás hatékonyabbá vált az egyes folyamatok ismétlődő elemeinek kiiktatásával. A mérnökök gyakorlatilag az egész járművet megtervezik, új alkatrészeket hoznak létre és elemenként össze is szerelik a járművet a virtuális világban.

"Minden iparágnak mások a kihívásai és az igényei. A Red Bull Racinggel való partnerség ékes példáját adja annak, hogy a Siemens PLM szoftver hogyan segíti a vállalatokat az innovációk megvalósításában, még a legnagyobb kihívást jelentő környezetben is”, mondta Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. Digital Factory / Process Industries and Drives divíziójának vezetője.

A Red Bull Racing a versenyautók tervezésénél a világon legelterjedtebb digitális életciklus-kezelő csomagot, a Siemens NX™ szoftverét használja, amely a számítógéppel támogatott tervező, gyártó, mérnöki elemző (CAD/CAM/CAE) és Teamcenter® szoftverekhez szorosan integrált megoldás.

“A Siemens PLM szoftver a Red Bull Racing számára fontos és egyedülálló digitális terméktervezési és gyártási eszközt biztosít. A Teamcenter a fejlesztési folyamatunk digitális gerincét alkotja, lehetővé téve az egész mérnökcsapat számára, hogy az NX használatával egyidejűleg tervezzenek, fejlesszenek és gyártsanak a digitális világban. Ezen túlmenően kitűnő műszaki és üzleti támogatást is kapunk a Siemens PLM szoftver professional services csapatától, akik immár a Red Bull Racing csapat szerves részévé váltak.” – tette hozzá Zoe Chilton.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény