FőoldalRendszerintegrátorMérőrendszer a 802.11ax nagysebességű WiFi szabványhoz
2016. június 17., péntek ::

Mérőrendszer a 802.11ax nagysebességű WiFi szabványhoz

Az NI megjelentette WLAN Measurement Suite elnevezésű szoftvercsomagjának első változatát, amely az IEEE 802.11ax (draft 0.1) számú, nagysebességű vezetéknélküli átviteli szabványtervezetet támogatja. A WLAN Measurement Suite és az NI rádiófrekvenciás vektorjel-adóvevője (VST) alkotta összeállítással megbízhatóan vizsgálhatók 802.11ax alapú eszközök, a 802.11 normarendszer fizikai rétegében várható jelentős új változások küszöbén

A WLAN Measurement Suite lehetőségei és rugalmassága révén a kutatók, mérnökök és technológusok a 802.11 szabványú jelalakok széles körét állíthatják elő és elemezhetik, például 802.11a/b/g/n/j/p/ac/ah/af szerinti hullámformákat. A szoftvercsomag legutóbbi, 802.11ax szabványra is kiterjedő frissítése révén felgyorsítható a 802.11ax szabványú eszközök fejlesztése. A program támogatja a 802.11ax norma főbb elemeit, például a sűrűbb vivőelrendezést, 1024-QAM modulációt és a többfelhasználós átvitelt kezelő ortogonális frekvenciaosztásos többszörös hozzáférést (OFDMA). A frissített szoftvercsomag tartalmaz a LabVIEW rendszertervező szoftver alatt futó példakódot is, amelynek segítségével gyorsabban és könnyebben automatizálhatók a WLAN-mérések.

„A vezetéknélküli átviteli szabványok gyors ütemű fejlődése olyan műszerezést igényel, amely képes lépést tartani a szoftver fejlődésével” – jelentette ki Charles Schroeder, a National Instruments rádiófrekvenciás marketing üzletágának elnökhelyettese. „A 802.11ax szabványtervezetet támogató, legújabb WLAN Measurement Suite szoftvercsomagunk tovább szélesíti a platformunk képességeit, amely az adatkapcsolati normák változásával lépést tartva kiváló rádiófrekvenciás mérési lehetőségeket nyújt ügyfeleinknek mind laboratóriumi, mind gyártási környezetekben.”

Az NI platform alapú megközelítésének köszönhetően most és a jövőben is egyszerű szoftverfrissítéssel biztosítható, hogy a PXI környezetre épülő, már meglévő rádiófrekvenciás mérési elrendezések az alakulóban lévő 802.11ax szabvány szerinti eszközök vizsgálatára is alkalmasak legyenek. Az RF-tesztelés ilyen jellegű, intelligens megközelítése révén csökkenthetők a mérések költségei és fel lehet készülni az adatkapcsolati rendszerek jövőbeni fejlődésére, egyúttal a mobilhálózatok, például az 5G szabványosítási kezdeményezéseire is.

Az új, WLAN Measurement Suite szoftvercsomaggal és a 802.11ax szabvánnyal kapcsolatos további információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény