FőoldalRendszerintegrátorKiemelkedő megbízhatóság és rendkívüli teljesítmény
2016. június 13., hétfő ::

Kiemelkedő megbízhatóság és rendkívüli teljesítmény

A Murrelektronik legújabb generációjú, háromfázisú Emparro kapcsolóüzemű tápegységei optimális áramellátó rendszerek kialakítását teszik lehetővé

Tovább bővül a Murrelektronik Emparro-családja: a 24 V-os alkalmazásokhoz használható, új fejlesztésű, háromfázisú kapcsolóüzemű tápegységek értékes alkotóelemei az első osztályú áramellátó rendszereknek. Ezek a komponensek nemcsak kiemelkedően megbízhatóak, de beépített teljesítménytartalékukkal rendkívül nagy teljesítményűek is, emellett pedig különösen kevés helyet igényelnek a kapcsolószekrényben. Ezt jelenti a Premium Power a Murrelektroniktól.

Kiemelkedő megbízhatóság

A megbízhatóan működő kapcsolóüzemű tápegységek lényeges tényezői a gépek és berendezések magas szintű rendelkezésre állásának. Ezért fektettünk az új, háromfázisú eszközök fejlesztése során fokozott figyelmet a megbízhatóságra. Ezt mutatja egyértelműen a kiemelkedően magas, kb. 1000000 órás MTBF-érték is. Mindezt a kizárólag legjobb minőségű alkatrészek felhasználása, a modern, karcsú kapcsolási elrendezés, valamint a processzorvezérlésű elektronika teszi lehetővé. A kapcsolóüzemű tápegységet integrált gázlevezető védi a zavarimpulzusoktól akár 6 kV-ig. Ennek köszönhetően a hálózati túlfeszültségek, az elektromágneses összeférhetőség miatti zavarok (pl. frekvenciaváltók esetén) vagy a pergő főkapcsolók nem okozhatnak károsodást.

A háromfázisú Emparro hosszú élettartamához hozzájárul a rendkívül magas, akár 95 százalékos hatásfok is. A szerkezet hatékonyan hasznosítja a befektetett energiát, és működése során kevés teljesítményveszteség keletkezik. Ezáltal az olyan alkatrészek, mint a félvezetők és a kondenzátorok kisebb termikus igénybevételnek vannak kitéve, és lassabban avulnak. Ami pedig a hatékonyságot illeti: a háromfázisú Emparro nemcsak nagy terhelés esetén büszkélkedhet kiváló hatásfokkal, hanem a teljes terheléstartományon, azaz egészen alacsony terhelés mellett is. Ez különösen más hálózati tápegységekkel összehasonlítva tekinthető jelentős előnynek.

Beépített teljesítménytartalék

A háromfázisú Emparro-sorozatú kapcsolóüzemű tápegységeket kimagasló teljesítményük mellett további különlegesség jellemzi: beépített teljesítménytartalékkal rendelkeznek. Koncepcionális kialakításuk szerint 45 °C-os környezeti hőmérsékletig akár 20 százalékos túlterheléssel üzemeltethetők. Az 5 A-es változat tartósan 6 A, a 10 A-es 12 A, a 20 A-es pedig 24 A leadására képes.

Az elektromos tervezők számára ez két egészen konkrét előnnyel jár: először is, ha további fogyasztókkal kívánják a gépet vagy a berendezést bővíteni, akkor a háromfázisú Emparro rendelkezik a szükséges tartalékkal. Másodsorban pedig azokban az esetekben, ahol az áramigény a hálózati tápegység maximumát éri el, nem kell mindenképpen a következő teljesítményosztályba tartozó eszközt alkalmazni. Ehelyett támaszkodhatnak a tartalékra, így árelőnyt érhetnek el. Ezenkívül a kisebb teljesítményosztályba tartozó eszköznek köszönhetően kevesebb helyre van szükség a kapcsolószekrényben.

A nagy terhelések problémamentes indításához a háromfázisú Emparro „Boost”-funkciókkal rendelkezik. A Power Boost 5 másodpercre akár 150%-os, a Hyper Boost pedig 20 ms időtartamig akár 400%-os teljesítményt ad le.

Helymegtakarítás a kapcsolószekrényben

A háromfázisú Emparro kapcsolóüzemű tápegységek rendkívül kompakt felépítésűek. Különösen figyelemre méltó, hogy a 20 A-es változat mindössze 65 mm széles házban helyezkedik el.

A kezelés terén előny a csatlakozókapcsok „Push in” technológiájú kivitele. A csatlakozóvezetékek szerszám nélkül szerelhetők, a létrejött kapcsolatok pedig nem igényelnek karbantartást, és ellenállnak a rezgéseknek. Emellett integrált biztosítók csökkentik tovább a kialakítási és telepítési költségeket.

A praktikus funkciók részletei

  • A háromfázisú Emparro kapcsolóüzemű tápegységek számos praktikus funkcióval rendelkeznek:
  • tartósan kétfázisú működés,
  • párhuzamos üzem a teljesítménynövelés érdekében (akár 5 kapcsolóüzemű tápegység),
  • túlfeszültség-, rövidzárlat- és hőmérséklet-érzékelő érintkező,
  • optimális elektromágneses összeférhetőség,
  • üzemállapot-jelző LED,
  • derating (a névleges érték csökkentése) csak 60 °C-tól,
  • QR-kód a műszaki dokumentáció közvetlen eléréséhez.

16 4 murr 1

A háromfázisú Emparro-sorozat első elemeiként 5, 10 és 20 A-es változat érhető el, de a termékcsalád az év végéig 40 A-es változattal egészül ki.

„A meghibásodott kapcsolóüzemű tápegységek miatti leállások nagyon gyorsan jelentős kiadásokhoz vezetnek. Ezért figyelnek az elektromos tervezők árgus szemekkel ezen komponensek hosszú élettartamára. A háromfázisú Emparro termékekkel olyan kapcsolóüzemű tápegységeket fejlesztettünk ki, amelyek kimagasló megbízhatóságot képesek biztosítani.” – Manuel Senk, termékmenedzser.

A Murrelektronik Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény