FőoldalRendszerintegrátorVákuum megszakító technológiával működő generátor kapcsolóberendezés
2015. november 11., szerda ::

Vákuum megszakító technológiával működő generátor kapcsolóberendezés

A Siemens fejleszti a világ első vákuum megszakító technológiával működő légszigetelésű generátor kapcsolóberendezését, amelynek zárlati megszakító képessége (kapacitása) maximum 100 kA 24 kV feszültségen. A HB3-100 típusú kapcsolóberendezés az olyan üzemi berendezéseket, mint például a villamos generátorok és a transzformátorok, védi a túlfeszültség és a rövidzár ellen, valamint segíti az erőművek automatizált és igényvezérelt működés-irányítását. Ezek a kapcsolóberendezések használhatók vízerőművekben, széntüzelésű egységekben és kombinált ciklusú erőművekben, valamint nap- és hőenergiával működő, illetve geotermikus erőművek esetén, ahol az elektromos energiatermelő kapacitás maximum 400 megawatt (MW)

A kevés karbantartást kívánó vákuum megszakító technológiának és az erőforrás-optimalizált fejlesztésnek köszönhetően a HB3-100 kapcsolóberendezés életciklus költségei 70 százalékkal alacsonyabbak, mint a meglévő megoldások esetén.

"Az új típusvizsgált HB3-100 generátor kapcsolóberendezésünkkel kiterjesztjük a termékskálánkat, kielégítve az erőmű üzemeltetők, közszolgáltatási vállalatok és építőipari (EPC: tervezési - beszerzési - építési) projektek igényeit, elérhetővé téve ezt a kipróbált vákuum megszakító technológiát a nagy üzemi áramokat használó alkalmazások számára is" - nyilatkozta Stephan May, a Siemens középfeszültségű berendezések és rendszerek üzletágának vezérigazgatója. A Siemens HB3 sorozatának termékei az összes piaci igény 80 százalékát lefedik az ilyen típusú kapcsolóberendezések esetén az új erőmű egységekben és felújítási projektek során.

A HB3-100 vákuum technológiával megvalósított generátor megszakítóból, szakaszolókból, földelő rendszerből és beépített indító szakaszoló kapcsolókból áll. A gázszigetelésű megszakítóktól eltérően a vákuum megszakítók vákuumcsőben szakítják meg az ívet. Az egyfázisú szigetelt egység maximum 12.500 A erősségű névleges áramot tud kezelni mesterséges hűtés nélkül. Maximum 10.000 elektromos kapcsolásig és 30 rövidzárlati megszakításig 100 kA áramerősségen nem igényel karbantartást. A hermetikusan zárt vákuum megszakítók általában nem teszik szükségessé a karbantartást, és ellenállnak bármilyen környezeti hatásnak. Egy további fontos szempont az, hogy a vákuumban nem történik oxidáció, így a fém felületek tartósan tisztán maradnak, és egyenletesen kicsi érintkezési (átmeneti) ellenállást biztosítanak. A HB3-100 kapcsolóberendezés életciklus költségei – amelyek a beszerzéstől az élettartam végéig mindent lefednek - az erőmű típusától függően 25 - 70 százalékkal alacsonyabbak, mint a gáznemű kapcsolási közeget (pl. SF6) használó generátor kapcsolóberendezéseké.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény