FőoldalRendszerintegrátorKompakt helyiség-automatizálási rendszer nagyobb hatékonysággal és kényelmmel
2015. október 19., hétfő ::

Kompakt helyiség-automatizálási rendszer nagyobb hatékonysággal és kényelmmel

A Desigo DXR2 révén a Siemens Building Technologies divíziója egy újabb kompakt helyiség-automatizálási megoldással egészíti ki a fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC), illetve világítási és árnyékolási rendszerek automatizálására szolgáló termékeinek skáláját. A Desigo DXR2 helyiség-automatizálási rendszereket különösen könnyű üzembe helyezni, továbbá konfigurálható és tesztelt szabványos alkalmazásokkal szállítják őket a HVAC és elektromos célú felhasználásokhoz

Az új Desigo DXR2 helyiség-automatizálási rendszerek energiahatékony módon és a komfort fokozat veszélyeztetése nélkül automatizálják a helyiségek fűtését, szellőztetését és légkondicionálását. A rendszer további modulokkal bővíthető a világítás és árnyékolás szabályozása céljából. A rendszerben a kommunikáció a BACnet protokoll segítségével valósul meg; az olyan terepi készülékek, mint a világításhoz és árnyékoláshoz használt kapcsolók, érzékelők és működtető szerkezetek KNX protokollon keresztül vannak csatlakoztatva. Egy egyszerű eszköz (ABT Site) lehetővé teszi az alkalmazás funkcióinak rugalmas, az igényekhez igazodó konfigurálását, a testreszabott DXR2 pedig könnyedén üzembe helyezhető több helyiséget lefedve is.

Az alkalmazásokat, amelyek megfelelnek az olyan széles körben használt energiahatékonysági szabványoknak, mint az EN15232 vagy eu.bac, a Siemens saját laboratóriumában tökéletesítették a hatékony energiafelhasználás és komfort szempontjából. A rendszer tartalmaz a hűtött és fűtött mennyezetek, a levegőtérfogat és a ventilátor-konvektorok szabályozására szolgáló alkalmazásokat is, emellett pedig egy átfogó programkönyvtár naprakész állapotban tartja a további kipróbált alkalmazásokat.

Mint a széleskörű Desigo TRA termékskála egyik komponense, a Desigo DXR2 helyiség-automatizálási rendszer támogatja a TRA olyan energiahatékonysági jellemzőit is, mint az AirOptiControl (optimális légszabályozás) és RoomOptiControl (optimális helyiség vezérlés). Az AirOptiControl optimalizálja a levegő mennyiségét, ezáltal megteremti az alapját a szellőztető és légkondicionáló rendszerek energiahatékony működésének. Ezzel szemben a RoomOptiControl észleli, ha egy helyiségben szükségtelen energiafogyasztás történik, és a helyiség kezelőegységén a Green Leaf jelző megjelenítésével a felhasználókat energiatakarékosságra ösztönzi.

A Desigo honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény