FőoldalRendszerintegrátorEgyszerűvé vált az automatizált cellák létrehozása
2015. augusztus 07., péntek ::

Egyszerűvé vált az automatizált cellák létrehozása

A Sinumerik 828D vezérlőkkel a Siemens most egyszerű megoldást kínál arra, hogy robotokat szerszámgépekhez csatlakoztassunk. Ez az automatizált gyártási cellák létesítésének lényeges részét jelenti. Így most már a kezelési (működtetési) feladatok végrehajtása céljából különféle gyártók által tervezett különböző típusú robotok csatlakoztathatók a Sinumerik 828D CNC vezérlőkkel ellátott gépekhez a Sinumerik Integrate Run MyRobot/EasyConnect interfészen keresztül

Ez lehetővé teszi bármilyen méretű vállalkozás számára, hogy költséghatékonyan és nagyobb erőfeszítés nélkül létesítsen automatizált cellákat akár különböző CNC vezérlővel felszerelt gyártósorok esetében, ugyanazt a szabványos interfészt használva. Az automatizált cellák létrehozására szolgáló új megoldást olyan jellemzők teszik teljessé, mint a munkafolyamatok egyszerű optimalizálása a szerszámgépeken, a mobil állapot-megfigyelés és a távkarbantartás.

A Sinumerik Integrate Run MyRobot/EasyConnect olyan szabványon alapszik, amit a Német Szerszámgépkészítők Egyesülete (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, VDW) és a Német Mérnök Egyesület (Verband Deutscher Maschinenund Anlagenbau, VDMA) definiált a robotoknak vagy kezelő (működtető) rendszereknek szerszámgépekhez történő csatlakoztatására. A Siemens csupán átvette az átfogó jellegű szabvány fő elemeit, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse az interfész használatát. A robotok csatlakoztatása ethernet hálózaton keresztül (Profinet RT) vagy bemeneti/kimeneti (I/O) jelek használatával történik.

Az új interfész alkalmazásával az operátorok könnyen szinkronizálhatják a szerszámgép és a robotok közti műveleteket, ezáltal hatékony folyamatokat állíthatnak be az automatizált gyártási cellába.

A teljesen automatizált munkafolyamatok az automatizált cellák létrehozásának egy másik fontos szempontja, mely lefedi a szerszámgépek valamennyi aspektusát, kezdve az előkészítő munkával, majd folytatva azzal, hogy hozzáférünk a gép minden szükséges információjához, adatához és hatékonyan működtetjük a berendezést, egészen addig, hogy mobil kijelzőt használunk a berendezés állapotának megjelenítésére. A Siemens az intelligens üzemeltetési jellemzők széles skáláját biztosítja. Ily módon az okos érintőképernyős technológiák integrálódnak a gyártási környezetbe, ugyanakkor az operátorok hozzáférhetnek a hálózati meghajtókhoz és a felhasználói interfészen megtekinthetik a gyártási dokumentációkat. A koncepció tartalmaz a PC-n végzett előkészítő munkára szolgáló alkalmazást is, például alprogramok létrehozása céljából.

A szerszámgépek távdiagnosztikáját megkönnyítő funkciók az automatizált cellák létrehozására szolgáló új megoldás harmadik komponensét jelentik. A Sinumerik Integrate Access MyMachine révén a Siemens kényelmes és megbízható távdiagnosztikai funkciókat kínál a vállalati hálózatot vagy internet hozzáférést használva. Az alapvető Access MyMachine/P2P alkalmazás megkönnyíti a csatlakoztatott gépekkel történő adatcserét egy Windows PC-ről. Ha az alkalmazás megfelelően van konfigurálva, akkor az operátorok elérhetik a gépet interneten keresztül is. Az átfogó Sinumerik Integrate Access MyMachine/Ethernet (AMM) a gép előtörténetének gyors áttekintését adja amellett, hogy hozzáférést biztosít a géphez. A Sinumerik vezérlő segítségével feltölthetünk és letölthetünk berendezés adatokat, fájlokat, pálya (menet) rögzítők információit és konfigurálható PLC nyomkövetési adatokat (pályákat). A berendezés szokatlan állapotai esetén lehetőség van szöveges üzenetek (SMS) vagy e-mail értesítések küldésére is. Az AMM révén költséghatékony módon monitorozhatjuk a hibaállapotokat, és megvalósítható a vállalaton belüli javítási és karbantartási folyamatok átfogó integrálása is.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény